Campania care le va da o șansă la viață bebelușilor născuți prea...

Campania care le va da o șansă la viață bebelușilor născuți prea devreme

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0264

Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii de Neonatologie Bega are doar două ventilatoare cu ajutorul cărora copiii născuţi prematuri din toată partea de vest a ţării, unii care nu sunt mai mari de o palmă, primesc o şansă la viaţă. Și pentru că toți micuții merită această șansă, iar două ventilatoare pentru un spital sunt prea puține, în condiţiile în care trei sau patru bebeluşi au nevoie de ele în acelaşi timp, Asociaţia Bega Neonat Timişoara a lansat campania umanitară „Copiii noştri au dreptul să trăiască! Noi avem datoria să-i ajutăm!”. Prin intermediul acesteia, membrii Asociației speră să adune 100.000 de euro, cu care vor cumpăra patru ventilatoare. „Am avut bebeluşi care au cântărit doar 500 de grame la naştere şi am reuşit să îi salvăm, în premieră naţională.


Anual, avem aproximativ 120 de naşteri premature, numărul acestora este în continuă creştere în primul rând din cauza stresului. Copiii născuţi prematuri nu pot să respire singuri şi au nevoie de ventilaţie cel puţin patru săptămâni”, a afirmat, astăzi, Constantin Ilie, şeful Clinicii de Neonatologie Bega.

Ciprian Bogdan, managerul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara, spune că prin campania „Copiii noştri au dreptul să trăiască! Noi avem datoria să-i ajutăm!” oamenii vor conştientiza că spitalul aparţine comunităţii. „Am făcut eforturi şi am renovat Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Bega astfel încât în acest moment arată decent, dar avem nevoie de ajutorul oamenilor ca să le dăm o şansă copiilor prematuri, şansă pe care ştiinţa le-o permite”, a spus şeful Spitalului Judeţean.

În perioada următoare, vor avea loc mai multe acţiuni de stradă pentru a-i sensibiliza pe timişoreni, dar şi pe locuitorii din judeţele Arad, Caraş Severin sau Hunedoara care beneficiază de serviciile oferite de Maternitatea Bega. Persoanele care vor să dea o mână de ajutor pot face donaţii în contul BRD Timişoara IBAN: ROO6BRDE360SV48889563600.

Pe lângă cele patru ventilatoare, clinica are nevoie urgent de minimum opt lămpi pentru fototerapie, de un microanalyser pentru hematologie (un aparat de urgenţă pentru cei mici), de o unitate centrală de monitorizare şi de o staţie centrală de apă sterilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.