Campanie de curăţenie cu bătaie lungă: cum se „creşte” respectul pentru mediu

Campanie de curăţenie cu bătaie lungă: cum se „creşte” respectul pentru mediu

0
DISTRIBUIȚI

8-FINALUL

Elevii din judeţul Timiş pot participa la „Şcoala Zero Waste”, o competiţie care îşi propune ca pe lângă acţiunile de colectare a deşeurilor să le inducă micuţilor spiritul curăţeniei şi respectul pentru mediu, astfel încât campaniile care promovează aceste lucruri să nu mai fie necesare. Concursul se adresează tuturor şcolilor din învăţământul primar şi secundar din judeţ, care mai au timp până în data de 26 martie să se înscrie în competiţia din acest an.


„Concluzia generală este că acţiunile de curăţenie în ecologizare nu sunt deloc suficiente. Trebuie să ne îndreptăm către o lume în care astfel de campanii de curăţenie nu vor mai fi necesare, în spre O Lume cu Zero Deşeuri. Componenta educaţională a venit ca o soluţie evidentă, organizarea de sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică pentru elevi devenind o necesitate”, spun organizatorii concursului.

Elevii din şcolile participante vor colecta selectiv cât mai multe deşeuri de hârtie sau carton şi PET-uri din plastic sau aluminiu. În fiecare săptămână, organizatorii vor selecta trei şcoli din cele clasate pe primele locuri, în cadrul cărora se vor organiza în săptămâna imediat următoare sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică. La finalul proiectului, Eco Stuff, organizatorul evenimentului, va acorda şcolilor care au colectat cele mai multe deşeuri reciclabile per elev premii care se ridică la peste 22.000 de lei, iar ocupanta locului I va primi trofeul „Şcoala Zero Waste” Ediţia 2013. Perioada de desfăşurare a competiţiei este 15 aprilie-31 mai, iar formularele de înscriere şi Regulamentul Oficial al Concursului pot fi găsite pe  ecostuff.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.