Campanie PRESSALERT.RO FEMEI ÎN LUMEA BĂRBAȚILOR Tatuajul pentru „mami”

Campanie PRESSALERT.RO FEMEI ÎN LUMEA BĂRBAȚILOR Tatuajul pentru „mami”

0
DISTRIBUIȚI
21646_4114994787832_1964186605_n
Letiția transpune scene fantastice pe piele. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Se spune că primele manifestări a ceea ce numim astăzi „body art“ au apărut cu mult timp înaintea erei noastre, şi chiar dacă nu se cunoaşte exact unde au fost primii oameni tatuaţi, descoperirile arheologice din Egiptul Antic arată că în acele vremuri aceştia erau o clasă privilegiată. Între timp, tatuajele au evoluat în diverse direcţii, iar la noi în ţară „fenomenul“ a cunoscut o dezvoltare progresivă în ultimii ani. Dacă în urmă cu ceva vreme, un tatuaj era semn de rebeliune, astăzi el a devenit un atribut chiar și al celor mai „cuminți”. Deşi nu există o explicaţie plauzibilă, majoritatea artiştilor tatuatori de pe la noi sunt bărbaţi. Una dintre puținele reprezentante ale sexului frumos din această branşă din oraşul nostru este Letiţia Alexandra, o tânără de 26 de ani care a terminat Facultatea de Arte, la pictură şi ceramică, şi care acum patru ani a ales să își încerce puterile în acest domeniu.

„Nu am o poveste, m-am apucat pur şi simplu. Am, terminat pictură şi ceramică.


dar îmi plăcea şi arta grafică. Îmi plăcea să vad tatuaje pe alţii, şi la început a fost pură curiozitate. Mi-am făcut ucenicia la Ciprian Telescu (n.n. – un artist binecunoscut în branşă din oraşul nostru), unde am avut ocazia să învăţ tainele meseriei“, spune tânăra care ne-a mai dezvăluit că primele ei tatuaje au fost executate pe coji de grapefruit şi portocale.

Tatuaje fără vârstă

Dacă băieţii nu se prea iau după modă când aleg un tatuaj, Letiția spune că fetele preferă fluturii. „E greu de spus ce e la modă. Majoritatea fetelor care se tatuează vor fluturi. Consideră probabil că e feminin, drăguţ şi sexy. Eu sunt mai mult pe latura dark, îmi place să înnegresc mult, astfel încât tatuajele să iasă în evidenţă, ideea e să rămână mult timp fără retuşuri“, dezvăluie Letiția.

Percepţia conform căreia doar tinerii rebeli aleg să se tatueze nu prea mai stă în picioare în zilele noastre, căci printre cei care au apelat la serviciile tinerei artiste timişorence s-au numărat persoane din categorii profesionale cât se poate de diverse şi de vârste aşijderea. „Am avut clienţi avocaţi sau medici. Am avut şi un client fidel care are 60 de ani care şi-a făcut 11 tatuaje legate de motociclism. A început la vârsta asta şi nu ştiu când o să se oprească. La femei, am avut cliente şi de 50 de ani“, spune ea.

„Mami a plâns de emoție”

Prețurile tatuajelor variază între trei şi patru lei pe centimetru pătrat, în funcţie de complexitatea lucrării. „Se câştigă destul de bine, oricum, comparativ cu pictura, mult mai bine. Faţă de acum doi ani, sunt mai mulţi clienţi, iar perioada cea mai aglomerată este vara. Pentru cel mai amplu tatuaj pe care l-am făcut am muncit încontinuu şase ore“, spune Letiţia, care are cinci tatuaje, unul dintre ele reprezentând un portret alături de părinţii ei. „Este un tatuaj făcut de Telescu. De ce am ales asta? Păi, ai mei sunt ai mei. Mami a plâns de emoţie, iar tati m-a felicitat pentru el“, spune Letiţia care mai are un tatuaj interesant cu versuri din trupa ei favorită, Noir Desir. Clasica întrebare „unde te vezi peste cinci ani“ smulge un răspuns cât se poate de sincer: „Mă văd multilateral dezvoltată. Pe lângă tatuaje, mai şi pictez, mai şi desenez. După atâţia ani, am vândut şi eu un tablou. Lumea nu mai e curioasă prea mult de astea, se merge pe printuri, care sunt mai la îndemână, au alte preţuri şi un alt impact vizual“, a mai adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.