Captură impresionantă a DIICOT – plantaţii şi laboratoarele unei reţele internaţionale de...

Captură impresionantă a DIICOT – plantaţii şi laboratoarele unei reţele internaţionale de trafic de droguri descoperite într-un fost CAP UPDATE 1 Bilanţul capturilor

13
DISTRIBUIȚI

captura laboratoare droguri arad

Captură de droguri fără precedent, în urma unei ample operațiuni a polițiștilor de la „Crimă Organizată” Arad, împreună cu procurorii DIICOT și SRI  – în această dimineață au fost descoperite trei plantații de cannabis adăpostite în fostele grajduri ale CAP-ului din localitatea arădeană Iratoșu și laboratoarele de prelucrare a drogurilor. Întreaga afacere era gestionată de cetățeni vietnamezi. Anchetatorii au stabilit că vietnamezii au transformat localitatea de lângă Arad în bază de producție și export de droguri,  cannabisul produs aici fiind exportat  în Ungaria, Cehia și Germania.

În această dimineață, polițiștii de la „Crimă Organizată”  și ofițerii Serviciului Român de Informații împreună cu trupele speciale de intervenție din Timiș și Arad, au descins atât la cele trei fabrici de droguri, cât și la mai multe locuințe din Arad și București. Traficanții și-au luat măsuri speciale de prevedere, întărind ușile de la accesul în fostele grajduri. Polițiștii din trupele speciale au fost pregătiți să arunce în aer porțile de metal, dar au reușit să le deschidă fără a mai apela la această soluție extremă. Operațiune de pătrundere a fost cu atât mai dificilă cu cât vietnamezii erau pregătiți, ca în caz de pericol, să incendieze halele, având pregătite bidoane cu substanțe extrem de inflamabile. Trupele speciale ale Poliției Timiș au reușit să deschidă ușile și să-i surprindă pe paznicii vietnamezi, care nici n-au apucat să se ridice din pat.

Când au intrat, anchetatorii au descoperit un adevărtat paradis al canabisului: instalații speciale de udare și ventilație, plus lumină artificială. Creşterea plantelor era asistată de calculator care regla umiditatea şi intensitatea luminii. Fostele grajduri erau compartimentate, asigurându-se condiţi optime pentru răsaduri, creşterea plantelor şi apoi prelucrare.


 Anchetatorii au descoperit mii de plante aflate la maturitate care urmau să fie recoltate şi vândute. Membrii reţelei au intrat în România fără probleme, profitând de faptul că aveau rezidenţă în Cehia sau Bulgaria.  Procurorii DIICOT urmăresc 11 membri ai rețelei, vietnamezii fiind cercetați pentru trafic internațional de droguri, constituire de grup infracțional organizat și finanțarea operațiunilor ilegale cu droguri. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 După ce au adunat toată marfa din cele trei plantaţii descoperite în fostele grajduri, poliţiştii de la „Crimă Organizată” au făcut bilanţul capturilor – aproape 3.000 de fire de cannabis şi peste 50 kg de  „iarbă” uscată.

 

13 COMENTARII

 1. Ma gandesc ca lucrarea este a celor de la Bucuresti… „specialistii” de la Timisoara si Arad au alte preocupari decat lupta impotriva infractionalitatii… Rusine, sub nasul vostru se intampla asa ceva!

 2. Felicitari celor ce au avut informatia si celor ce au lucrat in acest caz. In rest Anton are ,in parte , dreptate ,subtiri cei de la „Crima Organizata” Timisoara. Dar trebuie sa le acordam gir, isi dau iei drumul ..odata ce venirea primaverii, se dezmortesc si atunci sa vezi realizari .
  Succes celor ce lupta in acest domeniu !!!

 3. Bravo!!! Asta da lovitura!
  Bravo Lex!!!!!! Se vede ca omul sfinteste locul!!!!
  Felicitari SRI si tuturor celor de la BCCO si SIR!
  Respect tuturor!!!
  Ave chicken!

 4. @Anton
  Baiatule, tu esti un mare bou!!!!
  Cred ca nu reusesti sa distingi vocalele de aia nu intelegi textele!!!
  Du-te si te-neaca in voma,ca ai un venin in tine de-o sa mori daca te musti de limba!!!!
  Fraiere!!!!
  @ Nicu
  Archibald stie ce spune. Ai gresit amarnic cu debutul postarii….crede-ma! Am fost acolo,de 2 saptamani, am fost acolo! Si limba”crevetilor” nu e foarte usoara….
  Respect pentru onoare…got it?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.