Carabinierii italieni, îmbrăcaţi de români. Vezi cui mai dau o haină angajaţii...

Carabinierii italieni, îmbrăcaţi de români. Vezi cui mai dau o haină angajaţii timişoreanului Iliuţă Truţ

0
DISTRIBUIȚI

pantaloni carabineri 2

Te poţi plimba prin întreaga Europa dacă intri în una din secţiile fabricii de confecţii a timişoreanului Iliuţă Truţ – pe stânga se cos  sacouri pentru Regia Autonomă de Transport din Paris, mai incolo se croiesc bluze frumos colorate pentru Belgia, iar pe partea dreaptă costumele pentru angajaţii primăriei din Paris, iar mai încolo celebrii pantaloni negri cu dungă lată de două degete ai carabinierilor italieni. 30.000 de perechi pe pantaloni fabricaţi la Severcons, achizionată împreună cu partenerul său bucureştean Cristian Bălan, au plecat deja spre Italia. Mai sunt de fabricat alte 38.000 de perechi, dar aceasta este cea mai mică grijă.

„Calitatea trebuie să fie întotdeauna cea mai ridicată. Anul trecut am făcut bluzoane pentru aviaţia militară din Italia, de exemplu. Escadronul de cavalerie al Jandarmeriei franceze a defilat pe sub Arcul de Triumdf din Paris cu ţinutele pe care noi le-a făcut.


Atunci te simţi mândru  de ceea ce faci. Mulţi vin să lucreze cu noi pentru că ştiu de calitatea produselor noastre. O săptămână merg eu de la Timişoara la Severin, o alta vine partenerul meu de la Bucureşti. Totul este să nu cobori standardul pe care l-ai impus „, explică Truţ. Nu-l sperie nici o provocare în domeniul textilelor – face orice de la camăşi şi sacouri, până la pantaloni scurţi sau chiloţi. Patronul fabricii de confecţii anunţă mândru că „şi din ăia (chiloţi, n.a) am făcut. Să fie cât mai multe contracte. Nu-i nici o problemă. Sunt tot felul de provocări pe care trebuie să le rezolvi ca să duci la bun sfârşit o comandă. O cusătură specială pentru un buzunar poate să dea peste cap dacă nu ai soluţia ca să livrezi produsul cum îl vrea clientul”.

Când îl întrebi dacă-i îmbracă şi pe români, privirea i se întunecă, chiar dacă-i la fel de mândru că i-a îmbrăcat, acum câţiva ani, pe cei de la Garda Financiară sau de la Jandarmerie. „Modul de plată şi felul greoi în care se desfăşoară licitaţiile în România te fac să stai liniştit, în banca ta şi să te descurci cum poţi, cu contracte de afară. Când semnezi un contract cu un partener extern, dacă-şi spune că ai banii în cont peste 30 de zile, aşa se şi întâmplă”. A renunţat pentru o perioadă ca să mai lucreze pentru piaţa internă, preferând să fie croitorul preferat pentru marile branduri, ale căror produse se materializează în atelierele din Timişoara sau Drobeta Turnu Severin. Ştie un singur lucru „dacă dai rateuri, s-a terminat. Nu-ţi permiţi aşa ceva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.