Care sunt beneficiile medierii în afaceri și cine câștigă chiar și când...

Care sunt beneficiile medierii în afaceri și cine câștigă chiar și când pierde

0
DISTRIBUIȚI

Hand-Shake

Preşedintele Onorific al Centrului de Mediere a Litigiilor din Timişoara, care funcţionează sub egida Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş, Zeno Şuştac,  ţine la secret numărul de cazuri pe care mediatorii centrului le-au gestionat din 4 mai 2012 de când a fost deschis centrul şi până în prezent.  CCIAT a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă, beneficiile medierii, impusă de altfel prin lege din luna februarie.


Păstrarea bunelor relaţii de afaceri, soluţionarea prin metoda câştig- câştig, costuri mult mai mici şi rezolvarea unei probleme de importanţă  medie într-o singură şedinţă de mediere cu durată de cel mult trei ore – acestea ar fi câteva din cele mai importante avantaje.

Atunci când a fost întrebat câte cazuri au fost rezolvate cu succes de când a fost deschis centrul, înainte ca medierea să devină obligatorie, Zeno a declarat că „haideţi să lăsăm să vorbească de la sine şi nu prin datele furnizate de noi”, precizând apoi că la un anumit moment centrul va oferi o statistică a cazurilor, dar că deocamdată nu doreşte să ofere aceste date. Un mare succes, în viziunea lui Zeno, este faptul că 110 din cei 150 de mediatori din judeţ lucrează la acest centru. Pledoaria Cei prezenți au mai aflat şi de ce până acum medierea nu a fost o metodă foarte căutată. Oamenii de afaceri sunt reticenţi când vine vorba de nou, iar avocaţii îndeamnă oamenii să meargă la proces pentru a-şi câştiga onorariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.