Ce filme putem vedea gratis la festivalul Cinecultura, ediţia 4

Ce filme putem vedea gratis la festivalul Cinecultura, ediţia 4

0
DISTRIBUIȚI
O-luna-in-Thailanda2
Secvenţă din filmul românesc O lună în Thailanda

Festivalul de film Cinecultura a ajuns la cea de-a patra ediție și promite și promite să fie şi anul acesta un festin cultural pentru publicul timișorean. Pentru a menține caracterul multicultural au fost selectate nouă filme din nouă țări – România, Spania, Austria, Belgia, Franța, Italia, Armenia, Brazilia și Germania. Lectorii străini împreună cu voluntarii Cinecultura au ales doar pelicule care au fost la festivaluri naționale și internaționale, unele chiar distinse cu premii, unele dintre ele în premieră în România. Cea de-a patra ediție a Festivalului de Film Cinecultura va avea loc între 11-15 martie 2013, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Intrarea este liberă.

O lună în Thailanda este o comedie produsă în România în 2012 și spune povestea unui tânăr pe numele Radu care, în noaptea Anului Nou, realizează că nu e mulţumit cu viaţa lui sentimentală. Acest film este dedicat iubirii și drumului curios pe care îl parcurgem pentru a o găsi.

Un drum curios parcurg și băieții din trupa Nicolei în filmul Basilicata de la litoral la litoral (Italia 2010) pentru a ajunge la festivalul de muzică și teatru din Scanzano Jonico. Trupa face un road trip prin Basilicata, până la Scanzano Jonico, care se află pe litoralul oriental al regiunii. Călătoria va fi o aventură care va rămâne întipărită pentru totdeauna în amintirea lor.

Cu amintrile se va lupta și Roman Kogler în pelicula Respirare (Dramă, Austria 2011). El a fost condamnat la cinci ani de închisoare juvenilă pentru că a omorât un băiat la vârsta de 14 ani. Pentru a fi eliberat, el trebuie să obțină un job, iar prin acel job el va fi confruntat cu trecutul său dureros.


Chiar este pregătit pentru asta?

Viața de închisoare o cunoaște și Jenny, din filmul Patru minute (Dramă, Germania 2006), o tânără de 20 de ani condamnată pentru omor, închisă în sine, imprevizibilă, agresivă și foarte talentată la muzică. Soarta ei a luat o întorsătură surpinzătoare în momentul în care a întâlnit-o pe Traude Krüger, o pianistă care predă de peste 60 de ani cursuri de pian în închisoare. Muzica este calea către libertate în acest film, iar Jenny eliberează tonuri minunate și puternice din pian chiar și cu cătușe la mâini.

Chiar și ploaia (Dramă, Spania/ Mexic/ Franța 2010) are un subiect în comun cu Răsărit peste Lacul Van (Drama, Armenia 2011), anume caracterul istoric. Chiar și ploaia arată ce urmări are cucerirea Americii pentru populația indigenă, chiar și după atâta timp, pe când filmul armean Răsărit peste lacul Van abordează genocidul populației armene în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Filmul Hoţii de cai (Belgia/ Franța/ Canada 2007) are de asemenea un fundal istoric, povestea are loc în 1856, undeva în Est. Jakub este un tânăr care a fost alungat recent din trupa lui de cazaci, pe motiv că îi fusese furat calul. În timpul acestui atac, Jakub îşi pierde şi fratele. El este hotărât să-și recapete calul și să răzbune moartea fratelui său.

Peliculele Doamnele de la etajul VI (Franța 2010) și Embargo (Portugalia/ Brazilia/ Spania 2010) au o tematică mai ușoară, ambele se concentrează asupra visurilor pe care le avem pe parcursul vieții și cum reușește apoi viața în sine să ne schimbe pe noi, dar și visurile noast

Programul este următorul:

Luni, 11 martie, ora 19:00 –  O lună în Thailanda (Români, 2012)

Marți, 12 martie, ora 18:00 – Chiar și ploaia (Spania., 2010)

ora  20:00 – Respirare (Austria, 2011)

Miercuri, 13 martie, ora 18:00 – Hoții de cai (Belgia, 2007)

ora 20.00 – Doamne de la etajul VI (Franța, 2010)

Joi, 13 martie, ora 18:00 – Basilicata de la litoral la litoral (Italia, 2010)

ora: 20:00 – Răsărit peste lacul Van (Armenia, 2011)

Vineri, 14 martie,  ora 18:00 – Embargo (Portugalia, 2010)

ora 20:00 –  Patru minute (Germania, 2006)

Cea de-a patra ediție a Festivalului de Film Cinecultura va avea loc între 11-15 martie 2013, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Intrarea este liberă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.