Ce soluţii are Titu Bojin pentru primăriile din Timiş cu datorii grele

Ce soluţii are Titu Bojin pentru primăriile din Timiş cu datorii grele

1
DISTRIBUIȚI

bani pp

Preşedintele Consiului judeţean Timiş, Titu Bojin a declarat astăzi că „judeţul Timiş stă bine din punct de vedere al arieratelor şi nu ne facem probleme”. Chiar şi aşa, situaţia nu e roz peste tot. Asta, pentru că „avem câteva comune şi oraşe care sunt în situaţia delicată de a avea probleme datorită cuantumului destul de mare al arieratelor.


Jimbolia – unul dintre cele două oraşe care au arierate şi sunt greu de stins, are datorii de 47 de miliarde de lei vechi. Jimbolia are un grad de îndatorare care nu-i permite să mai ia împrumuturi. Are 1.200.000 euro împrumuturi. Un alt oraş e Recaş – 17 miliarde arierate – care e în litigiu la ora actuală – nu intră în discuţie achitarea arieratelor până la definitivarea instanţei. Liebling are, de asemenea, o sumă mare la capitolul datorii – 39 miliarde de lei vehi, la fel şi Jebel are o datorie de 29 miliarde de lei”, a explicat şeful CJT. Deşi nu poate spune exact cum se va proceda în cazul acestor primării, Bojin spune că mâine va merge la Bucureşti acolo unde va avea discuţii cu ministrul Dezvoltării. În cel mai rău caz, primăriile pot rămâne cu datorii, întrucât consiliile judeţene sunt obligate prin lege să achite numai 85 % din arierate.

1 COMENTARIU

  1. Au facut datorii si nu le-au platit, gandindu-se ca le achita altii ?????
    Sa puna localnicii mana de la mana si sa le plateasca! Sa-si traga la raspundere primarii si consilierii si sa-i puna si pe aceia la plata – ca sa se invete minte !
    Fiecare sa cheltuie cat il tine punga – nu asa este firesc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.