Ce spun șeful casei de asigurări de sănătate și cel al direcției...

Ce spun șeful casei de asigurări de sănătate și cel al direcției de sănătate publică, după anunțul că instituțiile lor vor fi desființate

2
DISTRIBUIȚI

stetoscop_fdc9cd2c39

În doar câteva zile, direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele judeţene de asigurări de sănătate vor fi desfiinţate. „Bomba” a fost aruncată astăzi de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu. Acesta a spus că are sprijin public pentru măsura pe care o va lua, iar economiile făcute prin dispariţia acestor instituţii vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.


Una din informațiile vehiculate este că cele 40 de direcţii de sănătate publică şi case de asigurări de sănătate din România ar putea fi transformate în opt centre regionale, iar peste 1.000 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj.

Deși șeful lor nu s-a sinchisit să facă anunțuri la televizor cu privire la viitorul lor, directorii instituțiilor din sănătate timișene s-au ferit să comenteze situația. Horia Vermeşan, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, ne-a spus că încă nu a primit nimic oficial în acest sens şi nu a vrut să comenteze afirmaţiile făcute de ministrul Sănătăţii. „Nu am primit nicio informare oficială, nu pot să vă spun dacă este o măsură bună sau rea. Până nu primim ceva fix, nu pot să comentez, vreau să văd dacă se va pune în practică”, a afirmat directorul DSP Timiş.

Nici conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Timiş nu a făcut vreo declaraţie oficială despre acest subiect, până când nu vor primi mai multe date de la Comisia Naţională de Asigurări de Sănătate, a precizat Oana Răchitan, purtătorul de cuvânt al instituției. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii celor două instituţii din Timiş care ar putea fi desfiinţate în următoarea perioadă, la DSP Timiş lucrează 123 de oameni, iar la CJAS Timiş, 115 persoane.

Măsura anunţată astăzi de ministrul Sănătăţii vine după ce premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor, săptămâna trecută, să vină cu propuneri astfel încât cheltuielile cu personalul şi cu bunuri şi servicii să fie reduse cu 15 %.

2 COMENTARII

  1. Dragi concetateni, asa se produc drame in familii; dezechilibru,disfunctii si vulnerabilitati, apare peste noapte un ,,rarit”, arunca o ,,bomba”, produce panica, dupa care nimeni nu stie nimic.

  2. avand in vedere modul cum se lucra la aceste institutii ideea e EXCELENTA, cine a stat sa depuna un act sau sa plateasca la casa de asig de sanatate, vreodata-in viata lui- imi da cu siguranta dreptate. ministru’ Nicolaescu, esti tare, frate….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.