Ce subiecte au avut elevii la simularea pentru BAC şi Evaluarea Naţională...

Ce subiecte au avut elevii la simularea pentru BAC şi Evaluarea Naţională la Limba Română

0
DISTRIBUIȚI

BACALAUREAT2012 11

Prima probă a simulării pentru examenele de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională din acest an, în judeţul Timiş, a avut loc astăzi, în toate şcolile şi liceele de stat. Simularea la Limba şi Literatura Română s-a desfăşurat fără niciun fel de incidente, inspectorii şcolari au monitorizat unităţile de învăţământ pe toată durata desfăşurării probelor scrise. „Pentru examenul de Bacalaureat din vară avem înscrişi 6.910 elevi, iar astăzi au participat la simulare 5.018. În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională, 5.064 de elevi de clasa a VIII-a din cei 5.353 înscrişi s-au prezentat la proba scrisă la Limba şi Literatura Română”, ne-a spus Aurelian Sima, inspector şcolar adjunct.

Subiectele pentru simulare au fost realizate de către reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Timiş, fiind unice în tot judeţul.


Liceenii aflaţi în ani terminali au avut la dispoziţie trei ore ca să rezolve cele trei subiecte, care au fost destul de uşoare, potrivit reprezentanţilor ISJ Timiş. Astfel, primul subiect a vizat rezolvarea unor cerinţe pornind de la poezia „Ex libris” de Tudor Arghezi. Al doilea subiect a avut ca cerinţă realizarea unui text de tip argumentativ despre rolul artei în societate, iar cel de-al treilea subiect prevedea realizarea unui eseu de cel mult trei pagini despre tema şi viziunea despre lume într-un roman interbelic. Rezultatele vor fi afişate miercuri.

Simulările pentru Bacalaureat continuă mâine cu Limba Maternă, pe 18 martie are loc proba scrisă la Matematică şi Istorie, iar pe 25 martie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Geografie şi discipline socio-umane. Pentru Evaluarea Naţională, pe 12 martie se va susţine examenul la Limba Maternă, iar pe 18 martie, la Matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.