Coreea de Nord este în „STARE DE RĂZBOI” cu Coreea de Sud....

Coreea de Nord este în „STARE DE RĂZBOI” cu Coreea de Sud. Reacţia SUA şi a Rusiei după anunţul coreean

0
DISTRIBUIȚI

racheta_coreea_de_nord_01_fcefc70f1d

Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că este în „stare de război” cu Coreea de Sud şi că va negocia orice problemă intercoreeană pe baza acesteia. Casa Albă a declarat că ia „în serios” anunţul Coreei de Nord conform căruia se află în stare de război împotriva Coreei de Sud, notând totuşi că ameninţările Phenianului nu sunt neobişnuite. Rusia îndeamnă cele două state coreene şi Statele Unite să dea dovadă de „responsabilitate şi reţinere maximă”, scrie Mediafax.

„Începând de acum, relaţiile intercoreene sunt în stare de război şi toate problemele între cele două state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat războiului”, a declarat Coreea de Nord într-un comunicat comun atribut tuturor corpurilor guvernamentale şi instituţilor.

Situaţia de durată conform căreia peninsula coreeană nu este nici în război, nici în stare de pace s-a încheiat”, indică comunicatul difuzat de agenţia de presă oficială nord-coreeană Korean Central News Agency (KCNA).

Cele două state coreene sunt în prezent, tehnic, încă în război deoarece războiul Coreei din 1950-53 s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Casa Albă a declarat că ia „în serios” anunţul Coreei de Nord conform căruia se află în stare de război împotriva Coreei de Sud, notând totuşi că ameninţările Phenianului nu sunt neobişnuite.

„Am văzut informaţiile despre un nou comunicat deloc constructiv al Coreei de Nord.


Luăm aceste ameninţări în serios şi rămânem în relaţii strânse cu aliatul sud-coreean”, a declarat Caitlin Hayden, purtător de cuvânt al Consiliului naţional de Securitate.Ne aşteptăm ca cele două tabere să dea dovadă de responsabilitate şi de reţinere maximă”, a declarat Grigori Logvinov, un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.