Coșmarul finalei reeditat: BC Timișoara pierde cu CSU Ploiești

Coșmarul finalei reeditat: BC Timișoara pierde cu CSU Ploiești

0
DISTRIBUIȚI
BCM ELBA11_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

BC Timișoara continuă parcursul slab din deplasare și pierde, în această seară, cu 89-79 pe terenul campioanei care a umilit-o în finala de anul trecut. Timișorenii au avut și momente bune de joc, dar proasta gestionare a avantajului și mai ales a faulturilor le-a permis ploieștenilor să își treacă în cont cele două puncte. Singura bilă albă pentru alb-violeți este că au pierdut la 10 puncte grație triței lui Gallimore de pe final. Cum în tur au câștigat cu 13 puncte, în caz de egalitate, BC Timișoara va fi peste Ploiești în clasament.

Timișorenii au început foarte bine partida, mai ales datorită aportului lui Devan Downey, care a făcut din nou un meci senzațional pentru ”leii” din Banat. Srdjan Jovanovic i-a trimis în teren atât pe Zlatko Jovanovic, cât și pe Downey, iar mare parte a primul sfert oaspeții au condus la o diferență bună.


Popescu și Sarovic au acumulat câte două faulturi fiecare, antrenorul i-a scos, iar ploieștenii s-au mai apropiat pentru ca scorul după primele zece minute să fie 24-26 în favoarea bănățenilor. În sfertul doi, timp de câteva minute BC Timișoara nu a înscris, pentru a marca apoi 7 puncte consecutive, mare parte datorită lui Zlatko Jovanovic. Totuși, până la pauză ploieștenii au luat avantajul, iar la vestiare s-a intrat cu 48-41.

Sfertul al treilea a adus un joc mai echilibrat, astfel că ambele echipe au venit succesiv la conducere, însă scorul parțial era favorabil Timișoarei, care însă acumulase deja multe faulturi. În ultimul sfert, Zlatko Jovanovic a continuat să lupte, deși a suferit o entorsă la gleznă. Din păcate, în sfertul al patrulea bănățenii nu au mai reușit să marcheze suficient încât să țină ritmul cu oaspeții. Cu trei minute înainte de final, Nyakundi îi aduce pe ploieșteni în avantaj la 81-71, iar Johnson era eliminat pentru cinci greșeli personale. A urmat eliminarea lui Bogdan Popescu, iar gazdele se duceau tot mai clar spre victorie. Ploieștenii nu au reușit însă să bată la un scor mai mare decât în tur după ce au ratat prostește de la libere, iar Gallimore a marcat de 3 puncte în ultima secundă.

Devan Downey și Zlatko Jovanovic au fost de departe cei mai buni ”lei”, cu 23 de puncte fiecare, urmați în clasamentul marcatorilor la distanță de Sarovic, cu 11 puncte și Archie, cu 8. De la Ploiești, Burlacu și Tica au dat ambii câte 20 de puncte. Înfrângerea îi lasă pe timișoreni pe locul 7 până la meciul de joi de la Timișoara cu Gaz Metan Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.