CSM propune sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru posibile abateri disciplinare la Tribunalul Bucureşti

CSM propune sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru posibile abateri disciplinare la Tribunalul Bucureşti

1
DISTRIBUIȚI

criminal_justice_jurisprudence

CSM vrea să sesizeze Inspecţia Judiciară să facă verificări privind posibile abateri disciplinare la Tribunalul Bucureşti, după ce judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost acuzate că au luat mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, informează Mediafax.


Nota privind propunerea de sesizare urmează să fie discutată în şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat în 13 martie solicitarea DNA de percheziţie corporală şi domiciliară, reţinere şi arestare preventivă a celor două judecătoare. În 14 martie, CSM le-a suspendat pe cele două din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus în 15 martie emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru Viorica Dinu şi Antonela Costache, avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu. Instanţa a mai dispus cercetarea în libertate a lui Marian Catrin, acesta având interdicţie de a părăsi ţara.

1 COMENTARIU

  1. in toata tara se repartizeaza dosarele in acest mod…imbatabilul sistem informatic ecris, e pus grefierul care trebuie la repartitie, se lucreaza pe sistem si pentru sistem. o stie tat taranu’ si procurorii nu stiu asta, haida de’…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.