CSU Poli pierde cu Suceava după un meci cu multe ratări

CSU Poli pierde cu Suceava după un meci cu multe ratări

0
DISTRIBUIȚI

handbal_csu_poli_bucovina_suceava_TS0001

Handbaliștii de la CSU Poli au la scorul final de 26-24 cu CSU Suceava, singura echipă de handbal masculin rămasă în cupele europene. Timișorenii nu au reușit să pune reale probleme Sucevei după un meci în care au ratat foarte mult de la 7 metri, dar și din acțiune. De asemenea, nici poarta nu i-a ajutat foarte mult pe alb-violeți.

Poli nu s-a bazat nici pe aportul galeriei, prezentă la meciul de vineri, ci doar pe prezența toboșarilor. Din păcate, portarul Milan Djuricin nu a putut juca din cauza unor probleme la inghinali. Nici Ioan Tcaciuc nu a intrat pentru ca să nu i recidiveze accidentarea. În prima repriză, cele două formații au mers cap la cap, cu mențiunea că Poli a ratat câteva mingi ușoare cu care ar fi putut înscrie. La pauză s-a intrat cu 12-14 pentru Suceava, iar timișorenii au început foarte prost repriza a doua. Moldovenii s-a distanțat și la scorul de 13-19 pe tabelă, iar apoi meciul a început să continue cu multe faze controversate de arbitraj. Pivotul sârb al Timișoarei Dragan Mrakic a primit și a treia eliminare de două minute ce a dus la eliminarea sa definitivă. De asemenea, arbitrii bucureșteni Doru Manea și Radu Iliescu au dat și alte decizii în favoarea Sucevei, iar publicul din Sala ”Constantin Jude” a început să îi huiduie și să le reproșeze că fură pentru oaspeți. Pe finalul reprizei, gazdele au reușit însă să revină.


Cu două minute înainte de final, scorul era 24-26 și timișorenii au avut o aruncare de la 7 metri care îi poate ajuta să revină în joc. Gorjan Spahic a ratat însă aruncarea iar scorul nu a mai suferit modificări. De remarcat că Poli a mai ratat azi trei aruncări de la 7 metri, două prin Grasu și alta prin Arseni. Cei mai buni marcatori ai bănățenilor au fost Andrei Grasu, 8 goluri, Sabin Ignat, 5 și Cristian Fenici 4. De la Suceava, Chiruț și Mitrea au dat câte 6 goluri, iar Gavriloaia și Acatrinei, câte 5.

Antrenorul Gligore Czari spune că mai speră ca echipa să mai obțină 5 puncte din ultimele trei meciuri rămase din acest sezon. ”Începutul celei de-a doua reprize nu a fost ce ne-am dorit noi, i-am lăsat să se distanțeze și a fost greu să alergăm după ei. A fost un spectacol, dar din păcate arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul spectacolului din teren, au fost multe greșeli și de-o parte și de alta. Vine o pauză, mai sunt trei etape de disputat și trebuie să acumulăm puncte. Atât timp cât teoretic mai este posibil, cred că mai putem obține cele 5 puncte. În a doua repriză au fost multe greșeli individuale, de prindere și pasare. La antrenamente se lucreză bine, dar în joc nu putem aplica schemele tactice, eu pun acest lucru pe seama jucătorilor care vor să facă prea mult. Mrakic ia eliminări ușor în ultima vreme, nu ștu dacă a fost, dar dacă arbitrul a dat, înseamnă că el are dreptate. Au fost prea multe greșeli de arbitraj, în multe momente nici ei între ei nu se înțelegeau. Unul fluiera într-un fel, celălalt altfel”, a declarat Gligore Czari.

”Ne așteptam la un meci foarte greu aici, pentru că echipa Timișoarei este o echipă incomodă, care se bate pentru orice minge. În trecut Timișoara ne punea probleme, nu pot decât să mă bucur că anul acesta ne-a ieșit în ambele manșe. Punctele forte ale Timișoarei sunt Fenici și Grasu, jucătorii de națională. Anihilându-l pe Fenici, aici am rupt parțial și jocul adversarilor. Grasu a fost într-o zi mai bună, mai ales pe final”, a declarat antrenorul Sucevei, Răzvan Bernicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.