Cum se luptă rugbyştii timişoreni de la naţională cu oboseala acumulată în...

Cum se luptă rugbyştii timişoreni de la naţională cu oboseala acumulată în maratonul meciurilor

1
DISTRIBUIȚI
antrenamente pe dan paltinisoanu01_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Campionatul de rugby bate la ușă, dar jucătorii de rugby de la toate cluburile din țară abia s-au întors de la Cupa Europeană a Națiunilor. Astfel, cei patru de la RCM, Cătălin Fercu, Daniel Carpo, Horațiu Pungea și Eugen Căpățână au ”aterizat” direct de la meciul cu Georgia de pe Arcul de Triumf la pregătirea pentru meciul cu Baia Mare din 30 martie.

În mod normal, jucătorii ar fi avut și mai puțină pauză, deoarece SuperLiga CEC Bank începe în această sâmbătă. Echipa din Timișoara va sta însă în prima etapă cum anul acesta sunt doar șapte echipe în prima ligă.


De aceea, săptămâna aceasta echipa a făcut antrenamente mai ușoare pentru a-i reintegra pe jucătorii veniți după cele șase meciuri din Cupa Europeană a Națiunilor.

”Eu știu că jucătorii, chiar dacă din punct de vedere fizic nu sunt obosiți, au acumulat o oboseală psihică. Așa că majoritatea antrenamentelor noastre de săptămâna aceasta au fost orientate spre distracție. A fost o formă de a-i întâmpina acum că s-au întors de la națională. Asta e viața de sportiv profesionist. În România însă e mai ciudat pentru că deși e o țară, joacă după două programe. Naționala are un program specific țărilor din emisfera nordică, în timp ce cluburile joacă după un program specific emisferei sudice. De aceea, trebuie să fim atenți cum gestionăm acest aspect”, a declarat antrenorul secund Daniel de Villiers.

Dacă RCM ajungea în finala Cupei României, termina sezonul în data de 1 Decembrie, iar reunirea naționalei a avut loc în ianuarie. Astfel, cum și pauza de vară din campionat este dedicată tot jocurilor echipei naționale de la IRB Nations Cup, rugbyști au doar o singură lună de vacanță pe an.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.