Cum “vânează” Universitatea de Vest tinerii străluciți, de pe băncile școlii

Cum “vânează” Universitatea de Vest tinerii străluciți, de pe băncile școlii

0
DISTRIBUIȚI

BACALAUREAT2012 11

Reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare din opt judeţe s-au reunit, ieri, la sediul Universităţii de Vest ca să semneze un protocol de colaborare, pe o durată de doi ani, prin care universitatea timişoreană va fi ajutată să identifice cei mai buni absolvenţi de liceu. Acest protocol a fost semnat anul trecut între Universitatea de Vest şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi s-a bucurat de un real succes. În acest an, inspectori şcolari generali din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara, Bihor, Mehedinţi, Gorj au discutat cu rectorul Marilen Pirtea modalităţile prin care elevii, studenţii şi profesorii pot fi ajutaţi să se adapteze cerinţelor pieţei muncii prin realizarea în comun a unor programe, acţiuni, activităţi şi proiecte.

„Este o premieră în învăţământul universitar.


Suntem o universitate care nu aşteaptă pomeni electorale. Dorim să fim activi în domeniul cercetării educaţionale. Din punct de vedere educaţional, regionalizarea presupune o ierarhizare a universităţilor pe categorii şi noi ne propunem să fim o universitate care vom putea organiza toate cele trei cicluri de învăţământ universitar: licenţă, masterat şi doctorat”, a afirmat Marilen Pirtea, rectorul UVT. Acesta spune că scopul protocolului de colaborare semnat ieri nu este acela de a determina cât mai mulţi elevi să se înscrie la UVT, ci de a-i găsi pe cei mai buni, şi de aceea a solicitat sprijinul inspectoratelor şcolare pentru a-i putea identifica.

Inspectorii şcolari generali prezenţi la sediul UVT au avut doar cuvinte de laudă cu privire la acest protocol de colaborare, mai ales că mulţi dintre studenţii care termină studiile la Timişoara se reîntorc acasă şi profesează în domeniile în care au învăţat. Jumătate din tinerii care urmează cursurile Universităţii de Vest sunt din afara judeţului Timiş. Printre activităţile care vor fi derulate în cadrul acestui protocol se numără realizarea programului „O zi student la UVT”, promovarea în rândul elevilor a proiectului OSUT, organizarea de către UVT a unor cursuri de perfecţionare a profesorilor, dar şi de pregătire a elevilor pentru examenul de Bacalaureat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.