De ce preferă tinerii timișoreni să studieze în țările nordice

De ce preferă tinerii timișoreni să studieze în țările nordice

0
DISTRIBUIȚI

students_laptop

Peste 40 de universităţi de top din Europa şi Statele Unite îi aşteaptă pe elevii şi studenţii din partea de vest a ţării la RIUF, cel mai mare târg internaţional de universităţi din România, ce are loc pe 19 martie, la Timişoara. Pe parcursul evenimentului, vizitatorii vor primi toate informaţiile de care au nevoie despre taxele de şcolarizare, posibilităţi de finanţare, programe disponibile în domeniile de interes şi despre cum pot aplica cu succes la o universitate de prestigiu din străinătate. Universitatea de Vest a decis să devină partener al proiectului, iar pe 19 martie va organiza Ziua Porţilor Deschise.

Printre cele mai populare țări de studiu pentru studenţi se numără Olanda, Marea Britanie sau Danemarca.


„Ţările nordice sunt preferate de tot mai mulţi studenţi pentru că taxa de şcolarizare este zero, Marea Britanie este aleasă pentru că are un nivel înalt al sistemului educaţional, iar Olanda este accesibilă din punct de vedere financiar. În cei şapte ani de RIUF, am oferit consiliere la 600 de studenţi care au ales să studieze în străinătate, iar numărul acestora este în continuă creştere”, a afirmat, astăzi, Simona Toth, consilier în cadrul Edmundo, serviciu gratuit de consiliere pentru studii în străinătate.

Cum te ajută studiile în străinătate

Claudiu Biriş este unul dintre studenţii care a ales să studieze în străinătate, după ce a terminat facultatea şi masteratul la Universitatea de Vest. A reuşit să intre în Marea Britanie, la o universitate care se află în primele 30 din lume, iar după stagiul de trei ani şi jumătate s-a reîntors în România, iar acum lucrează în cadrul UVT. „Am un doctorat în Fizică la o universitate din Marea Britanie. Dacă studiezi în străinătate, ai parte de mai multe avantaje. Din punct de vedere intelectual, există un nivel superior față de universităţile din România în ceea ce priveşte predarea şi cercetarea, şi din punct de vedere cultural, afli foarte multe lucruri noi despre cum trebuie organizată o societate”, a spus Claudiu Biriş despre experienţa trăită în Marea Britanie.

Studenţii care doresc să participe la RIUF trebuie să se înscrie pe site-ul www.riuf.ro. Cel mai mare târg internaţional de universităţi are loc la Centrul Regional de Afaceri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.