De ce se amână inaugurarea bibliotecii moderne a Universității Politehnica

De ce se amână inaugurarea bibliotecii moderne a Universității Politehnica

1
DISTRIBUIȚI

biblio

După şapte ani de lucrări, clădirea noii biblioteci a Universităţii Politehnica din Timişoara tot nu este gata, fiind finalizată în proporție de 90 la sută.


Însă conducerea instituţiei nu crede că sunt şanse foarte mari ca biblioteca să fie deschisă în totalitate în acest an pentru că nu sunt bani pentru dotarea sa. Dan Daniel, prorectorul Universităţii Politehnica, ne-a spus că la sfârşitul lunii iunie va avea loc recepţia lucrării şi speră ca din anul universitar 2013-2014 biblioteca să poată fi deschisă parţial pentru studenţi. „Realizarea clădirii plus dotarea cu echipamente şi mobilier costă aproximativ 90 de milioane de lei. Pentru dotarea bibliotecii avem nevoie de patru milioane de euro, dar nu vom primi toţi aceşti bani de la Guvern, în acest an. Singura soluţie este să o deschidem pe etape, în cazul în care vom primi cel puţin 500.000 de euro. În acest moment avem doar rafturi pliabile pentru arhiva bibliotecii”, a afirmat prorectorul UPT.

Noua bibliotecă a Universităţii Politehnica din Timişoara este concepută pe baza unui sistem modern, cu zone în care studenţii vor avea acces liber la raft, cu săli de conferinţe, săli în care se vor afla cărţi speciale şi locuri de lectură special amenajate pentru profesori.

 

1 COMENTARIU

  1. e simplu cu banii de mobilier. ia vezi ca in oferta pe care o are domnul prorector un amarat de scaun directorial este la o mie sase sute de euro plus tva. ofertele pe care le are prorectorul sunt de 10 ori mai scumpe decat cele de pe piata libera. cineva tre sa ia spaga consistenta de la furnizor. hahahaha. nu vreau sa pomenesc inca despre programul informatic de biblioteca al maestruluui si nici despre banii care se inavart in jurul lui. aia in episodul doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.