Derby-ul orgoliilor în baschet s-a încheiat cu victoria BC Timişoara în faţa...

Derby-ul orgoliilor în baschet s-a încheiat cu victoria BC Timişoara în faţa Timbei GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
14_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

BC Timba  și BC Timișoara au oferit în această seară un spectacol baschetbalistic, în sala „Constantin Jude”, și la a doua ediție a derby-ului timișorean la baschet masculin, meci câștigat de oaspeți cu 91-88. ”Urșii” de la Timba au reușit să facă un joc foarte bun, iar finalul a adus și o decizie controversată a arbitrilor. Publicul a fost format din fani ai ambelor echipe, iar sala s-a umplut pentru prima dată după meciurile play-off-ului din primăvara trecută.

Timba a fost susținută din tribune și de echipa de fotbal american Timișoara 89ers, cu care au un strâns parteneriat. Spectacolul din timpul meciului a fost completat de majorete, mascote și Anastasia Sandu, participantă la ultima ediție X-Factor, care a interpretat Imnul României. Primul sfert a adus o serie de trițe spectaculoase. Cei de la BC Timișoara au deschis seria aruncărilor de trei puncte, pentru ca apoi cei de la Timba să revină în joc și cu ajutorul aruncărilor de la distanță și să câștige sfertul cu 21-18. Gazdele de la Timba au continuat să presteze un joc bun, iar la pauză au intrat cu avantajul de 53-44. Cum deja i-au obișnuit pe timișoreni, cei de la BC Timișoara au intrat mai montați în joc după pauză și au câștigat sfertul al treilea. Înainte de ultimele zece minute, cele două formații ale Timișoarei erau la egalitate, 75-75. Ultimul sfert a fost unul extraordinar de strâns, iar BC Timișoara a preluat conducerea cu 89-88 în ultimul minut. Cei de la Timba au dorit să ofere replica, iar sub panoul alb-violeților s-a petrecut o fază controversată. Denham Brown avea mingea și a fost ținut strâns de trei oameni și a invocat un fault, dar arbitrii au fluierat pași. În acel moment, Bogdan Murărescu s-a enervat și a reacționat mai dur, iar echipa a fost sancționată cu fault tehnic, adică două aruncări libere și posesia în favoarea BC Timișoara. Zlatko Jovanovic nu a ratat aruncările, iar scorul final a fost 91-88 pentru BC Timișoara. Robert Sarovic a făcut cel mai bun meci al său de când joacă la Timișoara, cu 30 de puncte și 11 recuperări. El a fost urmat în clasamentul marcatorilor de Zlatko Jovanovic, cu 17 puncte și Devon Downey, cu 15 puncte. De la Timba, Jermont Horton a înscris 32 de puncte, Denham Brown a reușit 28, iar Jordan Glynn a reușit 19 puncte.

Supăraţi pe arbitri

Antrenorul celor de la Timba, Bogdan Murărescu, a spus, după meci, că l-a nemulțumit arbitrajul încă din sfertul al treilea, nu doar la ultima fază.


”Meciul s-a decis în măsură foarte mare de către arbitri, a fost urât, foarte urât. Am condus tot meciul, am avut câteva momente în care ei au revenit, dar am controlat tot jocul. De la mijlocul sfertului trei am pierdut controlul. Și ei au jucat bine, noi ne-am depășit puțin, dar eu zic că noi meritam să câștigăm. Erau două libere pe final care închideau jocul, mai rămâneau trei secunde. Noi trebuia să avem 15 puncte avans la finalul sfertului trei. Mă bucur că a fost un joc frumos, ei aveau mai mare nevoie ca noi de victorie pentru că Farul a pierdut și nu mai putem pierde locul 13. Sarovic a jucat extraordinar și el i-a ținut în meci”, a declarat Bogdan Murărescu.

Srdjan Jovanovic, tehnicianul celor de la BC Timişoara, a declarat că nu s-a așteptat la un meci atât de dificil și ca Timba să joace bine. ”Nu am văzut în acest sezon nicio echipă care să arunce atât de bine ca Timba. Am reușit însă să revenim și să câștigăm și asta e foarte important pentru noi. Nu m-am gândit la scor, ci la ceea ce trebuia să facem în joc. Am făcut câteva schimbări în lot, este prima dată când l-am ținut pe Delvon Johnson în afara lotului. Îmi felicit jucătorii, e o victorie mare și îi felicit pe Timba pentru că au jucat bine și au arătat caracter. L-am lăsat pe Delvon pe bancă pentru că Timba joacă fără un pivot clasic. Eu nu comentez arbitrajele, dacă arbitrii au decis că au fost pași, așa a fost”, a declarat Srdjan Jovanovic.

Denham Brown a precizat că el a simțit un fault, dar că echipa trebuia să nu lase jocul la ultima fază. ”Meciul s-a jucat până la ultima fază, ceea ce ne-am și dorit. Eu am simțit că am fost faultat, erau trei jucători pe mine. Respectul arbitrilor se câștigă și voi învăța ceva din faza aceea. Nu comentez dacă a fost o decizie corectă, dar îi sfătuiesc pearbitri să revizuiască faza. Eu cred că meritam o repunere. În ultimele jocuri am jucat foarte bine, avem un stil nou și mă bucur că am arătat asta fanilor din Timișoara. Pe teren suntem războinici, apoi ne întâlnim ca și colegi, ei ne vor spune că ne-au bătut, dar cred că i-am făcut să ne respecte. Nu arătăm ca o echipă nou-promovată. Noi am avut șansă să câștigăm, nu trebuia să lăsăm jocul la mâna arbitrilor, nu poți arunca la coș când esti faultat”, a declarat Denham Brown.

Căpitanul BC Timișoara, Robert Sarovic, a spus că au trecut cinci ani de când nu au mai înscris 30 de puncte. ”Da, am mai marcat atât de mult, dar nu recent, acum patru, cinci ani. A fost cel mai bun meci al meu din acest sezon, dar contează efortul întregii echipe. Nu ne-am așteptat ca Timba să joace atât de bine și în ultimul sfert, ei au jucat bine, dar noi am jucat și mai bine”, a declarat Sarovic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.