După cinci luni de pauză, Alternosfera lansează un nou disc. Povestea unui...

După cinci luni de pauză, Alternosfera lansează un nou disc. Povestea unui album conceptual VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

alternosfera1

La doar cinci luni după ce au lansat albumul Virgula în Timişoara, moldovenii care alcătuiesc trupa Alternosfera revin în oraşul nostru, cu un nou material discografic, care poartă numele de Epizodia. Discul a fost lansat în 2013, luna 3, ziua 14, de Ziua Internaţională PI şi face parte din tripticul conceptual al formaţiei.  Prima parte a acestui triptic – „Virgula”, a fost lansată în luna octombrie a anului trecut. Dacă „Virgula” reprezintă miezul tripticului, atunci „EPIZODIA” este întregul din iraţional. Cel de-al treilea album va fi lansat până la sfârşitul acestui an.

Chintesenţa tripticului gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice, PI (π).


Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul Episodia îşi propune să devină inseparabil de Alternosfera şi universul său: publicul. Primul single de pe acest album se numeşte Singurătate.

Trupa a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent numai doi dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan şi Marin Nicoară. Primul lor disc, „Oraşul 511”, a fost lansat în mai 2005 şi a inclus piesa “Wamintirile”, melodie ce a „invadat” posturile de radio şi televiziune din România. Doi ani mai târziu, Alternosfera a lansat „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică”. Concertul de lansare a noului disc va avea loc sâmbătă, 23 martie, în clubul Daos, iar în deschidere vor cânta cei de la Mere. Biletele de intrare costă 20 lei, iar de after-party se vor ocupa DJ Leizaboy şi DJ Rapala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.