EXCLUSIV Finanțele Publice Timiș au un nou șef. Ce scandal în care...

EXCLUSIV Finanțele Publice Timiș au un nou șef. Ce scandal în care apare numele deputatului PSD Gheorghe Ciobanu a determinat schimbarea

17
DISTRIBUIȚI

greva-finante-1-p

Finanțele Timiș au de astăzi un nou șef, asta după ce ieri i-a încetat detașarea celui care a condus în ultimele luni instituția, Nicolae Hornoiu. În urmă cu puțin timp, a sosit ordinul semnat de șeful ANAF prin care a fost numit interimar, până la organizarea unui concurs, Constantin Tudor, de la serviciul de Audit din cadrul instituției.


Acesta este un apropiat al liderului PSD Timiș Titu Bojin, care l-a susținut poentru ocuparea funcției, asta chiar dacă șefii  ANAF ar fi preferat să se întoarcă în funcție fostul director, Mircea Călin.

Schimbarea lui Hornoiu din funcție vine după ce ANAF a făcut un control la Finanțele din Timiș, referitoare la modul în care un raport de control referitor la datoriile pe care deputatul PSD Gheorghe Ciobanu le-ar avea de restituit în urma unor tranzacții imobiliare efectuate în anii anteriori. Inițial, inspectorii fiscali au stabilit că Ciobanu, pe atunci deputat PDL, a vândut împreună cu soția sa 32 de apartamente pe care le-au construit în regie proprie, însă nu au plătit TVA, suma imputată, cu tot cu penalități fiind de peste 2,6 milioane de lei. Actul administrativ a fost atacat la Finanțele Publice Timiș, iar Biroul de Soluționare a Contestațiilor a dispus desființarea deciziei de impunere și refacerea acestuia, scoțându-se o parte din locuințele pentru care să se plătească impozite. Gheorghe Ciobanu a atacat în instanță, atât primul act, cât și decizia ulterioară a Biroului de Contestații, ambele procese aflându-se pe rolul instanțelor timișene. În urma unei sesizări primite de ANAF, corpul de control a fost la Timișoara și a efectuat verificări legate de modul în care s-a aprobat contestația deputatului Ciobanu.

 

17 COMENTARII

  1. tudor asta e executant sef.tudore fai o vizita la ioneasca si vezi dupaia ce ai facut cand ai acceptat functia………………defapt pe care ai cershito in genunchi pe la ciobanu:))))))))))))))))))))))))))))))))))

  2. MIRCEA CALIN !!!! ESTE UN DIRECTOR !!!! ATI VAZUT VILA LUI DIN SACALAZ ????? PE CE A CONSTRUIT VILA ???? PE NASTURI …..MESERIAS ….LASA DE VORBIT…..LA ORA ACTUALA CEI MAI BUNI PROFESIONISTI SUNT DAIA,POPOVICI SI SIMERIA RESTUL …..PRAF IN OCHIIII..MESERIAS MIRCEA CALIN….LA CE LA SMENURI….

  3. Sa fim intelesi frugina mircea calin si candea trebuie sa plece fara discutii si comentarii si tr sa plece ptr incompetenta profesionala sunt catastrofe in menegement asta au dovedit . Cine a desfintat decizia de impunere a lui ciobanu tr sa l ia dnaul imediat adica directorul care a dispus si seful de la contestatii care a manevrat miscarea

  4. Ma tot minunez, ca sint numiti numai citiva din ei. De ce nu il numiti si pe Mircea David, de exemplu?Doar ca are spate puternic? Ce faceti cu cei mici si influenti? Bogdan, Turcin? Si mai sint multi.

  5. Afara cu Gheorghe Ciobanu din PSD!!

    Noi am înțeles ca a fost nevoie de votul lui pentru a pica guvernul MRU prin motiunea de cenzura dar ce draqu mai cauta acest PORTOCALIU in PSD Timiș ?!!

    Oare ne-am simtit bine in opoziție cu acesti portocalii incompetenti si nesimtiti guvernand tara ? Ati uitat ?

    Cu tradatori si oameni fara caracter gen Ghita Ciobanu nu ne va fi bine!
    D-nul Bojin scapă de Ciobanu!

  6. Mircea Calin este specialistul lui Dudas Doru in executarea ordinelor acestuia, sa-si scape apropiatii de plata datoriilor catre stat s.a.m.d. in rest nimic meserie, apropiatul lui Ostaficiuc si PDL.

  7. DOC-esti precum numele de aia ti a dat domnul minte ca sa judeci nu ma intereseaza nici de CALIN HORNOIU POPOVICI ma gindesc ca ar fi bine sa dai tu concurs e pacat sa ti irosesti mintea esti prea luminat si e pacat sa tio irosesti de pe margine.Hai fa un efort …mintosule

  8. Celor din pressalert le place sa faca jocurile politice.
    Inainte de a lansa in presa tot felul de zvonuri ar trebui sa obtina informatii oficiale – poate chiar de la DGFP Timis…
    A afirmat cineva oficial ca s-a aplicat gresit legea in cazul Ciobanu?
    A fost acuzat Hornoiu oficial?
    Totul reprezinta un joc de culise al actualilor directori numiti in functie.
    Pote cineva va da socoteala si pentru zvonurile eronate lansate in presa!
    Hornoiu este un om corect care a inteles sa aplice legea asa cum trebuie, nu a plecat capul in fata celor de la PSD si nu s-a lasat manjit!
    Rusine celopr din presa care lanseaza zvonuri nefondate!

  9. Hornoiu e „ciobanescu” lui Ghita si „rotita” lui Rotarescu! Prost esti lupule ca nu ti-ai dat seama. STAI! Lupul prieten cu ciobanescul? M-am dat dreq.

  10. Daca Daia este profesionist atunci eu ma fac popa . Daia este profesionist sa furnizeze informatii la SRI .Are experienta vreo 20 de ani de cand toarna. Daca nu sunteti cuminti si nu vorbiti frumos de el va toarna si pe voi )))))))

  11. toti lingaii lui dudas ar trebui schimbati doar finantele au oameni f bine pregatiti si care nu se lasa corupti.Candea,Calin,Mircea David si Simerea trebuiau destituiti de mult din functii.Daca sunt duri cu subalternii nu inseamna ca sunt de neănlocuit.Daia si Popovici sunt adevarati profesionisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.