EXCLUSIV După declanşarea scandalului mansardelor ilegale, maşina unui angajat de la Cadastru,...

EXCLUSIV După declanşarea scandalului mansardelor ilegale, maşina unui angajat de la Cadastru, incendiată cu un cocktail Molotov. Ce ameninţare a primit un alt registrator

5
DISTRIBUIȚI
masina incendiata angajat cadastru
Maşina angajatului OCPI Timiş, incendiată de persoane rămase necunoscute Foto: Dragoş Boţa

Scandalul mansardărilor ilegale din Timişoara ia o turnură neaşteptat de violentă după ce, la sfârşitul lunii februarie, şeful  Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Arthur Ursu a anunţat depunerea de plângeri penale în cazul a trei dintre angajaţii oficiului din Timiş. Printre cei găsiţi vinovaţi, suspectaţi de falsificarea de documente şi suspendaţi din funcţie  se află şi registratorul  Ovidiu Sâman, fost ofiţer la „doi ş-un sfert”, ajuns şi în corpul de control ANCPI, şi Alina Rotar, asistent registrator, care a semnat extrasele de informare pentru 17 mansarde, dar care nu apar înregistrate în sistem.

Azi noapte, la ora 2,50, pompierii de la ISU Banat au fost chemaţi să stingă un Volkswagen Golf care a luat foc pe strada Ion Ionescu de la Brad, în faţa hotelului Mara.


Din maşină n-a mai rămas decât carcasa, pompierii constatând după stingerea focului că este distrusă în proporţie de 90%. Cercetările efectuate la faţa locului au scos la iveală faptul că incendiul a fost provocat intenţionat, în interiorul Golf-ului fiind aruncat, conform unor surse din cadrul anchetei, un cocktail Molotov. Maşina aparţine lui Costin Chirculescu, registrator cu delegaţie, la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș. Contactat telefonic, Costin Chirculescu a amânat, iniţial, o întâlnire pentru a discuta pe marginea incidentului de azi noapte, după care a refuzat să mai facă alte comentarii, afirmând „vă interzic să faceţi publică această discuţie sau cea anterioară, numele meu şi numărul maşinii. Nu vă confirm şi nici nu vă confirm informaţiile pe care le aveţi. Discutăm peste două, trei zile”.

Acesta este cel de-al doilea incident, după ce săptămâna trecută un alt registrator a primit un SMS în care era avertizat să tacă altfel îşi va găsi fiica plutind pe Bega. Şeful oficiului Timiş, Horaţiu Moldovan, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „în contextul celor întâmplate se poate spune orice. Este o situaţie fără precedent. Aşteptăm ca organele abilitate să stabilească ce s-a întâmplat”. La rândul său, şeful Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Arthur Ursu, care înainte de a pleca la Bucureşti a condus oficiul din Timiş, a susţinut că”mă interesează să se lămurească această situaţie care scapă de sub control. După cum se duc lucrurile puteţi şi singuri să vă daţi seama de unde vin”.

5 COMENTARII

  1. Dar cine poate crede ca Ursu, este nevinovat? Doar a fost in Timisoara, in perioada cea mai infloritoare a falsurilor facute de OCPI. Cine pica acum? Numai registratorii marunti? Unde sint sefii lor? Acestia au ordonat si mai ordona toate mirsaviile din Cadastru. D-le Ursu, lucrurile sint scapate de sub control de mult, dar nu vor sa fie descoperiti escrocii care au platit bani grei pentru falsuri. Ce face Horatui? De cite ori are audienta, nu tine si se prezinta altii in locul lui. Oare de ce?

  2. Au ajuns la asa amenintari si fapte, iar procurorii tac si-acum? Sau le este frica sa faca ceva deoarece sint si ei amestecati? Dupa ce ai primit odata mita, este cam greu sa iesi afara din joc.

  3. ar fi mai bine sa il intrebati pe pitbull el conduce stfel de activitati in tot judetu,audiatil si aflati adevaru,il puteti gasi in girocului la parfumaria lui ilegala.vali de la investigati criminale se aprovizioneaza de la elllllllllll

  4. Uuups, asta e timisoara aia cea linistita? domnilor poltai, ce mai asteptati sa se intample ca sa faceti si voi ceva. si aia care se ocupa cu bande organizate si sefi lor. ce mai asteptati. criminalistica…

  5. vai de orasul asta…dar la ce s-a ajuns, domnilor? se pare ca ne conduc infractorii…si mai rau este ca timisorenii nu au nimic de spus…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.