EXCLUSIV Operațiune a DNA și FBI pentru prinderea unei femei acuzată de...

EXCLUSIV Operațiune a DNA și FBI pentru prinderea unei femei acuzată de o înșelăciune de 7 milioane de dolari în SUA UPDATE Cum funcţiona schema şi ce a decis procurorul

1
DISTRIBUIȚI

ruuuuu

Procurori și polițiștii DNA au descins, în această dimineață, în locuința unei femei căutată de autoritățile americane pentru o fraudă de 7 milioane de dolari. În baza unei solicitări de comisie rogatorie, anchetatorii români care colaborează cu FBI, au percheziționat casă arădencei care este dată în urmărire internațională. Femeia este acuzată  de faptul că în urma unor operațiuni pe piața imobiliară a tras o „ţeapă” de 7 milioane de dolari. În această  operaţiune, anchetatorii americani caută şi alţi suspecţi. Cosmina Rus a fost ridicată şi dusă pentru audieri la sediul DNA Timişoara, urmând ca, ulterior, procurorii să solicite extrădarea acesteia în SUA.


Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Numele arădencei, care înainte de a se mărita o chema Cosmina Bunea, a apărut într-o ancheta a FBI legată de fraudele imobiliare încă din 2008. Aceasta a fost arestată atunci alături de alte zeci de persoane în Arizona, fiind acuzaţi transfer şi spălare de bani, fraude bancare şi conspiraţie. Conform informaţiilor publicate, în 2008, de http://rousa.blogspot.ro, Cosmina Bunea a fugit din SUA, aceasta fiind acuzată că a reuşit împreună cu alţi membrii ai grupării „să cumpere multiple proprietăţi sub falsul pretext că vor locui acolo. Metoda practicată în obţinerea împrumuturilor era de a aplica simultan la mai multe bănci, pentru finanţarea proprietatilor pe care doreau să le cumpere. În acest fel nici una dintre băncile la care aplicau nu aveau cunoştinţă că aceştia iau concomitent împrumuturi şi de la alte bănci. În mod normal pentru a cumpăra o a doua sau a treia proprietate este nevoie să arăti ca veniturile tale pot acoperi plăţile la banca”. Femeia este acuzată că a achiziţionat fraudulos 11 proprietăţi.

În urma audierilor de astăzi, Rus Cosmina a fost reţinută, urmând ca mâine să fie prezentată Curţii de Apel Timişoara în vederea extrădării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.