Expoziția care pune culoarea lângă mister

Expoziția care pune culoarea lângă mister

0
DISTRIBUIȚI

infor

Artistul plastic Etienne Camille Laurent propune timişorenilor o expoziţie dinamică ce impresionează prin fluiditatea sa dinamică şi prin culoriile vii şi ritmate care apar pe pânze. Culorile se amestecă şi se varsă pe suport, formează şiroaie verticale denumite Coulure, care se scurg pe alte pânze –  Informe. Conceptul expoziţiei se învârte în jurul ideii de proliferare şi a existenţei obiectului de artă.  Lucrările denumite Coulure se disting de celelalte piese expuse în cadrul “expoziţiei nedefinite” prin coloritul plin de viaţă şi prin verticalitate. Spre deosebire de acestea, Informele au contururi mai puţin nete, culorile utilizate sunt sobre şi mai pline de mister.


Materialele pe care Etienne Camille Laurent le-a folosit sunt acrilice, uleiuri, clei de iepure, ceară de albine, răşină epoxidică, gumă Dammar, dar şi diferite pudre şi pigmenţi. Tehnica folosită aminteşte de suprarealişti, dar în special de tehnica lui Jackson Pollock, Helen Frankenthaler și Morris Louis. Aceasta evocă și “mâna” artiştilor mai recenţi care o utlizează – Ian Davenport, Cedric Teiseire, John Armleder şi Markus Linnenbrink.

Toate picturile din cadrul expoziţiei  „Indéfiniment” au fost realizate de artistul plastic în primele două luni ale acestui an. Etienne Camille Laurent se autodescrie ca şi un artist care nu se limitează la un singur stil sau domeniu al artelor plastice, ci abordează subiectele tratate într-un stil clasic, dar şi contemporan, mai ales conceptual.  Artistul este un  proaspăt absolvent al Universităţii Sorbona din Paris şi a Universităţii New York Steinhardt, care „jonglează” cu diferite domenii din cadrul artelor plastice: pictură, gravură, ceramică şi chiar  fotografie.

Expoziţia „Indéfiniment” a fost vernisată în aseară, în Salonul Vega, din cadrul Bastionului Maria Therezia cu o prezentare susţinută de Marcel Tolcea, director al Muzeului de Artă din Timişoara. Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 15-20, şi poate fi vizitată până în 10 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.