Folkistul Vasile Mardare: „Nu ştiu de ce nimeni nu mai compune cântece...

Folkistul Vasile Mardare: „Nu ştiu de ce nimeni nu mai compune cântece patriotice“

1
DISTRIBUIȚI

vasilemardare2

Vasile Mardare este un muzician stabilit în Timişoara în 2006, fost membru al cenaclului „Flacăra“ şi mai apoi în „Totuşi iubirea“, care se pregăteşte de lansarea noului său material discografic numit „Eu şi prietenul meu“ şi care se declară un patriot convins. „Este cel de-al 5-lea disc al meu, iar prietenul din titlu este Sorin Poclitaru, un poet din Gura Humorului.


Turneul de lansare al acestui album va începe pe 8 martie la Gura Humorului, va continua pe 9 martie la Arad, urmând ca pe 10 martie să susţin un concert la Pensiunea Anette din Covaci, de lângă Timişoara, loc în care se organizează şi un festival de folk“, spune muzicianul care şi-a lansat primul album în anul 2000, în cadrul celei mai mari tabere de folk care se desfăşoară în ţara noastră, la Calafat.

Fostul membru al cenaclului Flacăra şi mai apoi al cenaclului Totuşi Iubirea spune că acest disc are, pe lângă folkul clasic, şi influenţe rock şi country. „Am cochetat demult cu rock-ul, am învăţat să cânt la chitară la vârsta de cinci ani. Acest disc e cu totul altceva, am abordat un nou stil, o combinaţie între folk, rock şi country şi ţin mult la el pentru că e ca un copil la care am muncit doar eu. L-am înregistrat singur, până şi grafica copertei de album am făcut-o tot eu“, spune muzicianul. Discul cu numărul cinci din “visteria” lui Vasile Mardare conţine 12 piese, printre care se numără un colind, dar şi o piesă patriotică. „Sunt un patriot convins. Nu ştiu de ce nimeni nu mai compune cântece patriotice. Multă lume m-a întrebat de ce am pus un colind pe acest album. Am făcut-o pentru că nu ştiu dacă voi reuşi să fac un album doar de colinde. Piesa de rezistenţă a albumului nou este Am să te iubesc, care deja a prins bine la public. Sunt piese uşor de ţinut minte, cu poezie adevărată“, spune Vasile Mardare.

1 COMENTARIU

  1. Imi pare tare rau ca Timisoara nu reuseste sa organizeze un festival de folk. Vasile Mardare e aici, in orasul nostru, de 7 ani si pot numara pe degete de cate ori a reusit sa cante in cateva cluburi.
    Ii felicit pe cei de la Covaci care se implica si astfel sa-i putem asculta live, cel putin o data pe an, pe unii din cei mai buni artisti din acest gen muzical. Magda Puskas, Emeric Imre, Cristian Buica, Marius Batu, Andrei Paunescu si Vasile Mardare sunt doar cativa dintre cei care au fost prezenti in recitaluri la Covaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.