Fosta olimpică Maria Olaru a făcut sport împreună cu sute de copii...

Fosta olimpică Maria Olaru a făcut sport împreună cu sute de copii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
maria olaru exercitii
Sala de sport ”Mircea Albu” din Circumvalațiunii s-a umplut, astăzi, de copii, părinți și bunici, veniți la prima ediție a evenimentului ”Valorile olimpice, punte între generații. Gimnastică pentru vârsta a treia”, organizat de filiala timișeană a Academiei Olimpice Române. Organizatorii se așteptau la 100 de persoane venite să facă mișcare, dar la sală au venit copii și adulți aproape în număr dublu.
La eveniment au fost implicați elevi de clase primare și gimnaziale, de la Școala Generală nr. 18 și Liceul ”Grigore Moisil”, alături de părinții sau bunicii care au putut participa la eveniment. Cele trei generații au făcut exerciții coordonați de gimnasta Maria Olaru, actuala președinte a filialei din județul nostru a Academiei Olimpice Române, și de fotbalistul Alin Molcuț, care este profesor de educație fizică la Școala Generală nr. 18. ”Am făcut acest eveniment pentru a crea o stare de bine în rândul copiilor și al părinților, mergem pe putere exemplului, pentru că dacă un părinte va face mișcare, poate insufle asta și copilului. Mă așteptam să vină atât de multă lume, puteam primi și mai mulți, dar ne-a fost teamă că nu i-am putea ține în frâu. Nu a fost deloc greu să îi convinge pe părinți și sper ca pe viitor numărul lro să crească, atât al copiilor, cât și al părinților și să le organizăm în alt fel, Pentru că a sosit și primăvara, am adus și dans și muzică, dans modern, popular și vals”, a declarat Maria Olaru.
După ce exerciții fizice au luat sfârșit, a urmat o demonstrație de dans sportiv, la care au participat elevi de la Școala Generală nr. 18. Apoi, cei veniți al eveniment au putut vedea o demonstrație de gimnastică ritmică, cu fetițe care practică acest sport la clubul CSȘ 1 din Timișoara, care au mânuit cercuri, măciuci, panglici, mingi și corzi. De la grație s-a trecut la o demonstrație de exerciții de autoapărare, oferită de cei care practică taekwando la clubul Daisho Ryu din Timișoara. De asemenea, o elevă a cântat o piesă dedicată mamelor, cu ocazia zilei de 8 Martie. ”Nu măa șteptăm să vin atâția oameni interesați de sporți, să participe atâția părinți și diriginți. Părinții care au practic sport în tinerețe au reușit să facă anumite exerciții, copii au fost cei energici. A fost greu, dar nu imposibil, părinții au dat dovadă de înțelegere. Ne-am descurcat bine pentru prima lecție”, a declarat profesorul de sport Alin Molcuț.


Acest proiect a fost organizat prin colaborarea dintre Inspectoratul Școlar Județean în colaborare cu omologii din regiunea turcească Kogeli, cu care există relații de schimb de experiență.
Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.