Germania anunță că se va opune aderării României și Bulgariei la Schengen

Germania anunță că se va opune aderării României și Bulgariei la Schengen

1
DISTRIBUIȚI

schengen nu

Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, anunță Mediafax.

Hans-Peter Friedrich (CSU) doreşte împiedicarea unei aderări rapide a Bulgariei şi României la spaţiul Schengen şi rdicarea controalelor de graniţă pentru cetăţenii acestora. Dacă în urma votului din cadrului reuniunii miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne (Consiliul JAI – n.r.) ambele ţări vor fi admise, „intrarea acestora va fi împiedicată prin veto-ul german”, a declarat Friedrich în interviul pentru Spiegel, anticipat printr-un rezumat apărut duminică în pagina online a Rheinische Post. „Chiar şi considerarea aderării parţiale, adică intrarea cu aeroporturile şi porturile maritime, este scoasă de la masa discuţiilor”, a completat ministrul german.

„Extinderea spaţiului Schengen va fi acceptată de către cetăţenii noştri numai în condiţiile în care sunt asigurate premisele de bază”, a spus Friedrich.


„În momentul de faţă nu este cazul”, a adăugat el. În plus, potrivit Rheinische Post, Friedrich a anunţat şi măsuri împotriva aşa-zisei imigraţii a sărăciei. Cei care vin să „încaseze beneficiile sociale şi abuzează de dreptul la liberă circulaţie” vor trebui „împiedicaţi să facă asta cu măsuri eficiente”, a spus Friedrich. O posibilitate ar putea fi „retricţionarea dreptului de revenire pentru aceia pe care care i-am trimis înapoi”, a arătat el.

Rheinische Post mai arată că România şi Bulgaria fac parte din anul 2007 din Uniunea Europeană, dar având în vedere deficienţele în sistemul judiciar, în lupta anticorupţie şi a crimei organizate, a fost instituit un mecanism de cooperare şi verificare unic până acum în UE, care impune ambelor ţări îndeplinirea unor cerinţe stricte. Comisia Europeană a constatat în ultima perioadă lipsa de progres în aceste domenii a Sofiei şi Bucureştiului, mai adaugă publicaţia germană.

1 COMENTARIU

  1. Indiferent cine este presedinte (cat este el de prieten cu Frau Angela) si cine este prim-ministru, nu au de gand sa ne primeasca in Schengen. Tromboanele cu justitia, cu lupta contra coruptiei, cu crima organizata – despre astea nu se vorbeste nicaieri in Tratatul privind Spatiul Schengen….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.