Guvernul maghiar susţine dreptul secuilor de a manifesta pentru autonomie în România

Guvernul maghiar susţine dreptul secuilor de a manifesta pentru autonomie în România

2
DISTRIBUIȚI

5465528-mediafax-foto-vargyasi-levente

Guvernul ungar preferă să negocieze cu partenerii săi români în loc să protesteze, a declarat astăzi pe postul public de radio ungar Zsolt Nemeth, secretar de stat în Ministerul de Externe de la Budapesta, transmite agenția MTI, citată de Agerpres.


În acelaşi timp însă, a subliniat acesta, guvernul susţine dreptul minorităţilor de a manifesta în favoarea autonomiei lor. Responsabilul ungar a comentat astfel în legătură cu manifestaţia pe care o vor organiza duminică la Târgu Mureş Consiliul naţional secuiesc (SZNT), Partidul popular maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar, în favoarea autonomiei.  În susţinerea evenimentului numit „Ziua libertăţii secuieşti”, sunt aşteptate de asemenea o serie de manifestaţii la misiuni ale României din străinătate, în principalele oraşe din Europa şi din SUA. Balazs Izsak, liderul SZNT, a menţionat ieri, pentru MTI, că administraţia locală din Târgu Mureş şi-a dat miercuri avizul pentru demonstraţie.

 

2 COMENTARII

  1. Sa sustina drepturile propriilor cetateni de alta nationalitate si pe urma sa se ocupe de drepturile secuilor.
    Cred ca nu ar mai trebui bagati in seama acesti boanghini de peste Tisa care acum sunt in campanie electorala si se pare ca si-ar manca si cacatul pentru a recastiga votul cetatenilor din Ungaria. Oricum la ce nivel de incredere mai au se pare ca vor ajunge in urma alegerilor ca si PDL-istii nostrii. Nu inteleg cum acest cetatean Nemeth Zsolt nu a fost declarat inca persona non grata pe teritoriul Romaniei. A incercat cineva din parlamentarii nostri sa sustina romanii din Ungaria in vederea obtinerii de autonomie teritoriala? Sa vedeti cam care ar fi reactia acestor boanghini de peste Tisa, care acum sustin autonomia tinutului secuiesc!!!

  2. Cred ca Guvernul Romaniei trebuie sa se implice ferm, impotriva manifestarilor sovine,ale maghiarimii,fie din tara sau din afara ei.Toleranta O fata de hoardele fasciste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.