Handbaliștii de la CSU Poli, victorie relaxată cu CSM Ploiești

Handbaliștii de la CSU Poli, victorie relaxată cu CSM Ploiești

0
DISTRIBUIȚI

handbal csupoli02

CSU Poli a câștigat cu 34-25 meciul cu echipa din Ploiești, victimă sigură în fața alb-violeților. Rezultatul i-a propulsat pe timișoreni până pe locul 6 în clasament, cu 15 puncte, la egalitate cu CSM București, cel puțin până mâine, când Reșița are meci dificil la Constanța.

Cei de la Poli au început bine meciul și deși ploieștenii au preluat și conducerea în primele minute, după golul lui Fenici de 5-4, gazdele au început să se detașeze din ce în ce mai mult. La pauză, elevii lui Gligore Czari condcueau cu 15-8 după un joc bun , atât în atac, cât și în apăarre, dublat de o evoluție bună și în poartă. Tiparul jocului nu s-a schimbat nici în repriza a doua. După 50 de minute de joc, Poli avea avantajul de 28-18, iar antrenorii au trimis în teren jucătorii tineri, care au reușit să marcheze și să aibă o evoluție bună.


Per total, Politehnica a înscris prin nu mai puțin de 13 jucători, între care cel mai bun marcator a fost Mihai Timofte, cu 6 goluri, urmat de Cristi Fenici, 5 reușite, Andrei Grasu, 4 goluri, Gabriel Cotinghiu și Gorjan Spahic, 3 goluri fiecare. De la CSM Ploiești, cel mai mult au înscris Chike Onyejekwe, 6 goluri și Bogdan Botezatu, 5 reușite. Din păcate, a fost al doilea meci de pe teren propriu din acest sezon când galeria a absentat de la partidă și nu a mai fost atmosfera frumoasă cu care ultrașii obișnuiseră iubitorii handbalului.

Antrenorul secund Dan Dumitru a spus că nu se aștepta la un meci atât de ușor. ”Nu ne-am așteptat să fie așa simplu, primveam cu încredere că putem câștiga, dar am trata meciul cât se poate de serios încă de la început și cred că  merităm cele 2 puncte puse în joc. Spre bucuria noastră, jucătorii tineri au și marcat, s-au integrat foarte bine. Moralul e foarte bun, ne așteaptă un meci foarte greu miercuri la Bacău. Ne bucurăm că am urcat în clasament, sper să rămâne acolo până la sfârșitul clasamentului”, a declarat Dan Dumitru. ”Nu ne-am așteptat la un meci simplu, a fost un meci pe care l-am tratat foarte serios. Echipa din Ploiești a încercat să opună cât mai multă rezistență, dar noi ne-am făcut singuri meciul ușor și a fost o victorie meritată. Am legat în sfârșit două victorii, e un rezultat bun pentru noi, vrem să mergem pe panta asta ascendentă și să urcăm în clasament” a declarat Mihai Timofte, cel mai bun marcator al partidei.

Pentru tehnicianul Ploieștiului, Dragoș Dobrescu, revenirea la Timișoara a fost mai specială, la fel ca în fiecare an. Dobrescu a făcut parte din echipa care a câștigat ultimul titlu la handbal masculin în 1991. ”Din păcate, am pierdut cam rău. Asta e sportul, nu avem ce face. Felicitări echipei adverse, devine din ce în ce mai greu pentru noi, dar asta e viața. Cred avem evoluții bune în funcție de zi, de moment, dar sunt cam rare momentele bune”, a declarat Dragoș Dobrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.