Hotărârea de guvern care ar putea umfla factura la căldura timişorenilor. Ce...

Hotărârea de guvern care ar putea umfla factura la căldura timişorenilor. Ce a spus Ehegartner în Parlament despre acest subiect

1
DISTRIBUIȚI

robu enervat02_resize

Senatorul PNL Petru Ehegartner a făcut o interpelare în Parlament cu privire la faptul că societatea locală de termoficare Colterm a fost exlusă, ca urmare a unei hotârâri de guvern, din zona pieţei reglementate.


O posibilă consecinţă a acestei hotărâri adoptate la începutul lunii februarie ar fi creşterea preţului gigacaloriei în condiţiile în care consumatorii de talia Colterm ar fi la mâna furnizorilor de gaz. Aceştia ar putea creşte preţurile după bunul plac, iar facturilor ar exploda, la rândul lor. „Sperăm să avem un răspuns pozitiv pentru că interpelarea are un argument bun, având în vedere că 85%  din consumatorii Colterm sunt beneficiari de energie termică”, a explicat senatorul.

Liberalul s-a arătat optimist cu privire la faptul că în cel mult o săptămâna va avea un răspuns, de preferinţă unul în favoarea timişorenilor.

Scăderea preţului gigacaloriei a fost unul din obiectivele de campanie electorală a edilului şef Nicolae Robu. Acesta promitea că în condiţiile în care costurile legate de materia primă nu vor creşte, va scădea costul la întreţinere cu 25 de procente prin tehnologii moderne. Deşi încă nu a făcut paşi concreţi în acest sens, Robu nu s-a ferit să dea sfaturi de genul „închideţi caloriferele”, până va aplica o soluţie mai modernă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.