Al treilea caz de gripă porcină în Vest: o femeie cu AH1N1,...

Al treilea caz de gripă porcină în Vest: o femeie cu AH1N1, operată prin cezariană, internată la spitalul județean. Ea respiră cu „plămânul artificial” UPDATE În ce stare este bebelușul

0
DISTRIBUIȚI

vaccins2_79742300

După ce autoritățile sanitare din Vestul țării au fost puse pe jar de două cazuri de gripă porcină, sau AH1N1, primul fiind al unei tinere de 14 ani, din Arad, care a decedat, iar al doilea, al unei tinere însărcinate, care și-a pierdut copilul și este acum în stare gravă, un caz nou a apărut la Spitalul Județean din Timișoara. De această dată, este vorba despre o femeie din Cluj.

Medicii timişoreni au confirmat, astăzi, cel de-al doilea caz de gripă porcină. Este vorba despre o tânără în jur de 30 de ani care a fost transferată de urgenţă de la Cluj la Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara. Femeia infestată cu virusul gripal AH1N1 a fost supusă unei operaţii de cezariană la Cluj, ca să i se poată salva viaţa, iar joi a ajuns la Timişoara unde i s-a montat „plămânul artificial”, oraşul nostru fiind singurul din ţară în care poate fi aplicată această tehnică.


„Ne luptăm în continuare pentru menţinerea în viaţă a celor două paciente, acestea se află în stare critică. Pacienta de la Cluj nu se află în faza contagioasă, are un plămân afectat, se află internată de joi la Secţia de Terapie Intensivă”, ne-a spus Dorel Săndesc, şeful secţiei ATI.

Ciprian Bogdan, managerul Spitalului Clinic Judeţean din Timişoara, ne-a declarat că femeia a fost transferată de la Cluj pentru că medicii de acolo nu au experienţă cu plămânul artificial. „Cele două femei cu gripă porcină nu sunt contagioase pentru că sunt intubate, nu expiră în exterior. Femeia a fost transferată de la Cluj cu afecţiuni pulmonare severe şi am fost de acord să facem transferul, am fost anunţaţi că este un caz dificil, dar dacă putem, încercăm să salvăm vieţi cu ajutorul plămânului artificial”, a afirmat Ciprian Bogdan.

UPDATE Medicul Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI din Timișoara, confirmă că bebelușul femeii din Cluj a fost salvat. În momentul în care aceasta a fost operată, ea se afla în luna a opta de sarcină. Copilul nu este în stare gravă, deși a avut la naștere 1,200 grame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.