Jack Umaga, ultima „achiziție” a rugbyștilor timișoreni

Jack Umaga, ultima „achiziție” a rugbyștilor timișoreni

0
DISTRIBUIȚI
jucator nou la rugby01
Jack Umaga a jucat în Japonia. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Campionii de la RCM MVT UVT Timișoara au încheiat campania de transferuri a iernii cu Jack Umaga, jucător de origini samoane care a evoluat ultima dată în campionatul Japoniei. Umaga este la prima experiență europeană și este un jucător polivalent, care poate evolua pe posturile de centru, fundaș și uvertură.

Clubul și jucătorul au început tratativele încă de la finalul anului 2012, iar transferul s-a realizat abia acum deoarece Jack Umaga era sub contract în Japonia. Samoanul a mărturisit că nu știe foarte multe despre România, dar a acceptat oferta pentru că i-a surâs ideea unei noi provocări. De la echipă, doar pe Paula Kinikinilau îl cunoaște personal, iar despre antrenorul Chester Williams auzise, dar nu avusese ocazia să îl cunoască.


”E o experiență nouă pentru mine, aștept să văd cum va fi. Nu știu foarte multe despre România, nu știam unde se află această țară în Europa, dar am căutat pe Google să văd. Colegii m-au primit foarte bine, i-am cunoscut azi dimineață la sala de forță și au fost foarte primitori. Paula Kiniknilau era singurul pe care îl cunoșteam personal, iar acum mă bucur că am avut ocazia să îl cunosc și pe Chester Williams”, a declarat Jack Umaga la prezentarea sa.

Rugbystul venit acum la RCM are 28 de ani și a mai evoluat pentru echipe din Noua Zeelandă înainte de a ajunge în Japonia. Postul de bază a lui Umaga este centru, dar nu are probleme să evolueze ca fundaș, unde ar constitui o variantă de rezervă pentru Cătălin Fercu, dar și ca uvertură, post pe care ar putea să îl dubleze pe Jody Rose. ”Jack este ultimul nostru transfer. El a jucat doi ani în Japonia înainte de a veni aici. Urmează ca antrenorii să stabilească pe ce post va juca Umaga”, a declarat vicepreședintele clubului, Dan Dinu. În viitor, cei de la RCM își propun să aducă jucători din zona Pacificului încă de la vâsta de 18-19 ani, ca să îi crească în Banat. ”De ce nu, cum Universitatea de Vest este sponsorul nostru, îi putem înscrie și la facultate aici”, a spus Dan Dinu. Timișorenii vor sta în prima etapă de campionat și vor debuta în noua ediție a SuperLigii CEC Bank în data de 30 martie, pe teren propriu cu rivala din Baia Mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.