K-LU, artistul timişorean care a rămas fără CD la lansarea albumului său...

K-LU, artistul timişorean care a rămas fără CD la lansarea albumului său de debut VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

kalu04_resize

Melomanii posesori de urechi desfundate s-au adunat, în această seară, cu mic cu mare la librăria Cărtureşti – Mercy pentru un inedit mărţişor muzical, care a descreţit frunţile tuturor: lansarea albumului de debut semnat K – LU, „Chestii, socoteli“. Evenimentul a reprezentat practic o lansare video, căci artistul timişorean care navighează în apele stilurilor breaks, funk şi hip – hop a ilustrat piesele cu videoclipuri. „Vă mulţumesc tuturor că aţi venit şi pentru că nu mă pricep prea mult la cuvinte, haideţi să vizionăm clipurile“, a spus la începutul lansării K-LU, pe numele său adevărat Alin Constantin.  Deşi albumul „Chestii, socoteli“ poate fi donwloadat pe de Internet pe gratis încă din penultima zi a anului trecut, aceasta a fost pentru prima oară când melomanii au putut să „pună mâna pe el“, căci cu această ocazie s-a lansat şi varianta fizică a discului promoţional. Cele 75 de CD-uri oferite gratuit s-au epuizat cât se poate de rapid, iar creatorul discului a rămas fără CD. „Au fost 75 de discuri promoţionale şi fiindcă am fost preocupat cu detaliile tehnice, am rămas şi eu fără CD“, ne-a declarat timişoreanul care a beneficiat de aplauze sincere la finalul lansării şi care a semnat o sumedenie de autografe.

Discul „Chestii, socoteli“ conţine citate geniale din filme româneşti de succes şi trei remixuri la Alexandru Andrieş, Mihaela Runceanu şi Aura Urziceanu şi reprezintă un tribut adus personajelor cinematografice de vază ale cinematografiei noastre.


Printre sample-urile care se fac auzite se numără „Păi bine mă veterinarule mă, de asta te plătesc eu pe tine, ca să-mi spui ce ştiu şi eu? Mie să-mi dai un tratament să pot fuma, să pot bea, să pot cânta“ („Tratament bun“), „Facem politică?  Sau ne jucăm? („Ne jucăm“), „De două mii de ani poporul ăsta râde, cu sau fără voia cuiva“ („Glonţul împotriva râsului“) sau „Viaţa e în general e foarte complexă“ („Chestii, socoteli“). Videoclipurile aferente pieselor conţin secvenţe din filme ca D’ ale carnavalului, Actorul şi sălbaticii, Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte, Nea Mărin Miliardar sau Expresul de Buftea. În ceea ce priveşte viitorul apropiat, K-LU intenţionează să meargă pe acelaşi drum şi pregăteşte deja un E.P. care va apărea în luna iunie a acestui an. „Succesul de care s-au bucurat piesele acestui album m-a făcut să merg mai departe şi pregătesc deja un E.P. cu vreo cinci piese. Evident că merg pe acelaşi drum cu replici celebre din filme şi vreau să aleg secvenţe din alte pelicule, astfel încât ascultătorii mei să cunoască şi alte filme celebre“, ne-a declarat muzicianul.

K-lu este un DJ şi producător din Timişoara prezent pe scena electronică înca din anul 2005, pomovând genuri muzicale ca: funk, hip hop şi breaks. Având un stil unic, bazat pe tehnici de turntablism, acesta iese în evidenţă prin seturile sale dinamice,  presărate cu diverse momente speciale menite să aducă un plus de bună dispoziţie pe ringul de dans. Face parte din mai multe proiecte şi trupe cu care ajunge să concerteze în cadrul unor festivaluri de jazz şi în afara ţării, una din apariţiile sale recente desfăşurându-se pe scena Filarmonicii din Timişoara, la aniversarea a 30 de ani de existenţă a Trio Contraste. Sample-urile hazlii „decupate“ din filme româneşti celebre fac din  K – LU un autentic promotor al valorilor cinematografice autohtone, căci nu de puţine ori cei care ascultă piesele lui descoperă cu stupoare pelicule româneşti nepromovate defel de mass – media.

3 COMENTARII

  1. „… cei care ascultă piesele lui descoperă cu stupoare pelicule româneşti nepromovate defel de mass – media” , intr-adevar filmele romanesti vechi se dau de 20 de ani doar de 2-3 ori pe saptamana, si e cam putin .. bai zoltane, fa-te bucatar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.