„Laptele și cornul” din Timiș scapă de teroarea aflatoxinei

„Laptele și cornul” din Timiș scapă de teroarea aflatoxinei

0
DISTRIBUIȚI

laptele_si_cornul

Elevii din judeţul Timiş incluşi în programul „Cornul şi laptele” pot consuma produsele lactate fără teamă. În urma unor analize realizate la cererea Consiliului Judeţean Timiş, la un laborator din Ungaria, s-a confirmat că laptele firmei Simultan nu este infectat cu aflatoxină, o substanţă cu efect cancerigen.


„Au apărut o sumedenie de suspiciuni cu privire la calitatea laptelului distribuit prin programul «Cornul şi laptele». CJ Timiş a solicitat analizarea acelui lapte şi s-a constatat că laptele nu este infectat cu aflatoxină, deci laptele consumat de copii este sănătos”, a afirmat, astăzi, Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct.

Programul „Cornul şi laptele” este finanţat din fonduri europene, astfel că laptele este testat în două ţări ca să nu existe nicio suspiciune cu privire la calitatea acestuia, în România şi în Ungaria. Astfel, în judeţul Timiş nu există posibilitatea suspendării temporare a programului de distribuire a laptelui către cei peste 60.000 de elevi şi preşcolari incluşi în program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.