”Leii” din Banat vor să-i ”ardă” pe cei de la Gaz Metan...

”Leii” din Banat vor să-i ”ardă” pe cei de la Gaz Metan Mediaș

0
DISTRIBUIȚI

BCM ELBA06_resize

BC Timișoara are un meci important, joi, pe teren propriu contra revelației din EuroChallenge, Gaz Metan Mediaș. Formația pregătită de Marcel Țenter a avut un tur mai slab, dar traversează o formă excelentă în retur și este neînvinsă de două luni, dar alb-violeții sunt hotărâți să nu le permită victoria la Timișoara.

”Leii” din Banat mai au patru etape până  la finalul sezonului regulat și nu mai vor să facă pași greșiți. În clasament, BC Timișoara este pe locul șapte, cu 43 de puncte, după 17 victorii și nouă meciuri pierdute. Echipa pregătită de Srdjan Jovanovic își propune să îi bată pe ”lupii” din Mediaș, formație ce a făcut istorie în EuroChalllenge, unde Timișoara nu a reușit să rupă gura târgului. Ardelenii au fost aproape de o calificare în sferturile competiției, în timp ce bănățenii nu au trecut de prima fază a grupelor. De când a început returul, medieșenii au pierdut doar un meci, cu Farul Constanța, în data de 12 ianuarie. Tehnicianul Srdjan Jovanovic a spus că principalul avantaj al adversarului de mâine este rotația mare de jucători. ”Respectăm performanțele Mediașului din EuroChallenge și reușitele din campionat, sunt într-o formă foarte bună, după multe victorii consecutive.


Pentru noi va fi o provocare să îi învingem. Noi am pierdut la Ploiești, dar cred că am jucat foarte bine. După acest meci vom vedea cum stăm în fața Mediașului, adversara noastră din semifinalele Cupei României. Mediașul are o rotație mare, cu zece jucători. Pentru ambele echipe victoria e foarte importantă pentru clasare în play-off. Noi ne dorim să terminăm în primii patru”, a declarat Srdjan Jovanovic.

În tur, timișorenii au câștigat la Mediaș cu 77-69. În cazul unei victorii a alb-violeților sau a unei înfrângeri la mai puțin de opt puncte, în caz de egalitate, Timișoara va fi mai bine clasată. Gaz Metan Mediaș ocupă locul cinci, cu 44 de puncte, cu o înfrângere mai puțin decât bănățenii. ”Va fi un meci foarte greu, Mediașul este cea mai în formă echipă din retur. Va fi un derby, deoarece mai sunt patru meciuri până la play-off și atât noi, cât și ei, ne dorim victoria. După părerea mea, ei sunt cea mai în formă echipă din România, dar noi jucăm acasă și de când a venit Downey ne-am întărit. Cu siguranță va fi greu, dar sper să îi bate cu aportul fanilor. Pe final de sezon, e presiune pe toate echipele”, a declarat jucătorul Zlatko Jovanovic. Acesta a făcut abia azi primul antrenament după meciul de la Ploiești și nu este sigur ca va fi apt la meciul de joi, din cauza unei entorse. Zlatko a explicat că el nu a fost mutat pe postul doi de când a venit Downey, ci acum echipa joacă cu doi conducători de joc simultan în teren. ”Acum ne-am acomodat mai bine, el a venit deja de două săptămâni, e foarte bun, după cum s-a văzut. Multă lume spune că acum eu joc pe postul doi, dar noi jucăm acum cu doi cunducători de joc, ceea ce e diferit. Ne înlocuim reciproc și ne putem odihni” , a precizat Jovanovic. Meciul se va juca joi, de la ora 19.00, în Sala ”Constantin Jude” și va fi arbitrată de Doru Vinași, Mircea Șerban și Șerban Rașoga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.