Marele război al mileniului trei, tot mai aproape: Coreea de Nord a...

Marele război al mileniului trei, tot mai aproape: Coreea de Nord a întrerupt „telefonul roşu” militar cu Seulul

1
DISTRIBUIȚI

Kim Jong Un

Coreea de Nord a anunţat astăzi că armata sa a întrerupt linia telefonică de urgenţă cu armata sud-coreeană, la mai multe zile după ce a suspendat „telefonul roşu” între cele două guverne şi şi-a ameninţat rivalul şi pe aliatul american al acestuia cu un atac nuclear, potrivit Mediafax. Lideri nord-coreeni urmează să se reunească în zilele următoare pentru a decide asupra unor probleme „importante”, informează agenţia oficială nord-coreeană KCNA, care nu a precizat nici data şi nici natura subiectelor abordate, pe fondul unor tensiuni puternice în peninsulă.


„Începând din acest moment, toate comunicaţiile militare Nord-Sud vor fi tăiate”, a anunţat agenţia de presă guvernamentală nord-coreeană KCNA, citând un oficial militar de rang înalt, care a adăugat că, „într-o situaţie în care un război poate izbucni în orice moment, nu mai este nevoie să fie menţinute” aceste comunicaţii.

De la începutul lui martie, când au fost adoptate noi sancţiuni ONU împotriva Phenianului, Coreea de Nord şi-a intensificat retorica belicoasă, ameninţând în mod regulat Seului şi pe aliatul acestuia, Washingtonul, cu „lovituri strategice” şi un „război total”. Sancţiunile ONU reprezentau o ripostă la testul nucelar efectuat pe 12 februarie de nord-coreeni. Phenianul a anunţat ieri că şi-a plasat armata în stare de luptă şi a cerut unităţilor sale speciale să se pregătească de eventuale lovituri împotriva Statelor Unite. Washingtonul s-a declarat „preocupat de orice ameninţare agitată de nord-coreeni” şi „pregătit să răspundă oricărei eventualităţi”. În acest context exploziv, aruncarea unei grenade de către un militar sud-coreean la frontieră, azi dimineaţa, a provocat declanşarea unei alerte, de scurtă durată.

Militarul a crezut că a văzut un obiect mişcând, în întuneric, în apropiere de frontiera intercoreeană, şi s-a temut de o posibilă infiltrare, a declarat Ministerul sud-coreean al Apărării. Patrule militare nu au găsit nimic, iar alerta a fost anulată.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.