Marile companii, în căutare de viitori angajaţi străluciţi, la Zilele Carierei de...

Marile companii, în căutare de viitori angajaţi străluciţi, la Zilele Carierei de la Politehnica

0
DISTRIBUIȚI

foto-studentii-de-la-utcn-la-job-pentru-o-zi1363882191

Cea de-a doua ediţie a „Zilelor Carierei” a fost deschisă oficial, astăzi. Elevi, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Timişoara vor avea posibilitatea pe parcursul a două zile, între 27 şi 28 martie, să viziteze standurile a aproape 50 de companii naţionale şi internaţionale.


Reprezentanţii firmelor participante le-au pregătit participanţilor oferte pentru stagii de practică, workshopuri, dar şi numeroase oportunităţi de carieră. Companii ca Microsoft, Eta2u, Hella, CFR sau Continental Automotive îi aşteaptă pe tineri la standuri. Florin Bodin, directorul Centrului de Informare şi Consiliere a Studenţilor din cadrul Universităţii Politehnica, spune că 80 % dintre studenţii care îşi finalizează studiile la această instituţie îşi găsesc un loc de muncă, iar 70 % dintre aceştia, în domeniul în care au învăţat. „La ediţia din acest an pot participa şi elevi care vor putea vizita standurile Universităţii Politehnica. În ceea ce priveşte ofertele pentru studenţi şi absolvenţi, în acest an participă la Zilele Carierei aproape 50 de firme, faţă de 23 câte s-au înscris la prima ediţie”, a afirmat Florin Bodin.

Robert Kristof, preşedintele Ligii Studenţilor din Facultatea de Mecanică, spune că acest eveniment este important pentru Universitatea Politehnica pentru că „angajabilitatea este a doua parte din viaţa unui student: prima dată învaţă, şi apoi se angajează. Faptul că universitatea a adus toate companiile la un loc şi a oferit un cadru organizat în care ei pot să-şi aleagă programe de practică, de internship şi angajare full-time este un lucru benefic. Participă companii din domenii ca Mecanică, Automatică, Calculatoare, Telecomunicaţii sau Construcţii”. „Zilele Carierei” au loc între orele 10:00 – 18:00, la etajul I, la Restaurantul Universitar Politehnica. La eveniment sunt aşteptaţi să participe aproximativ 5.000 de tineri.

Foto: citynews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.