Mega-aniversarea formaţiei Bega Blues Band, între diplomele primarului şi amintirea lui Bela...

Mega-aniversarea formaţiei Bega Blues Band, între diplomele primarului şi amintirea lui Bela Kamocsa FOTO&VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

BEGA BLUES BAND08_resize

Aniversarea a 30 de ani de existenţă a celei mai longevive trupe de blues din oraşul nostru, Bega Blues Band, a adunat aseară în Sala Capitol un public numeros şi divers, care a asistat la un spectacol deosebit, presărat cu multe momente speciale. Alături de membrii trupei, evenimentul a avut parte de prezenţa orchestrei Filarmonicii Banatul din Timişoara, dirijată de maestrul Radu Popa, iar „meniul“ a cuprins piese din genuri diferite, cum ar fi blues, jazz, rock, operă, simfonică şi chiar latino.

Invitaţii speciali ai concertului au fost Moni Bordeianu (solistul vocal iniţial al celebrului grup Phoenix), Aura Twarowska (solistă a Operei din Viena), Alexandra Guţu (violoncelistă-solistă a Filarmonicii Banatul din Timişoara), Liviu Butoi (saxofonist de jazz) şi Mircea Bunea (chitarist de blues). Primarul Nicolae Robu a înmânat diplome de excelenţă membrilor trupei, iar un alt moment special a fost acela în care la faţa locului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Bela Kamocsa, cel care alături de Johnny Bota a pus bazele acestei trupe.

FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Phoenix pe scenă

Fără îndoială, unul din highlight-urile serii a fost prezenţa lui Moni Bordeianu, care a cântat piese ca Vremuri, Mamă, mamă sau chiar Hey Joe (Jimi Hendrix) şi care l-a prezentat publicului pe Victor Şuvagău, unul din creatorii textelor formaţiei Phoenix.


Datorită faptului că pe scenă s-au perindat o serie de muzicieni din mai multe stiluri muzicale, publicul prezent a savurat aşa cum se cuvine o seară multicolorată din punct de vedere sonor.

Bega Blues Band, după Bela

Bega Blues Band a fost înfiinţată de regretatul Bela Kamocsa şi Johnny Bota şi a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, “Blues de Timişoara”. Formaţia a obţinut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România şi Diploma de Excelenţă „pentru întreaga activitate muzicala şi pentru promovarea imaginii Timişoarei în ţară şi în lume”. După decesul lui Bela Kamocsa, în ianuarie 2010, Johnny Bota a preluat conducerea grupului, din care acum fac parte Lucian Nagy (saxofoane/djembe), Alex Man (chitară), Maria Chioran (voce), Toni Kühn (clape), Johnny Bota (bas) şi Lică Dolga (tobe).

1 COMENTARIU

  1. Da, a fost un spectacol memorabil – cu spectatori de toate varstele, care au avut ce aplauda.
    Bonus – in pauza am putut achizitiona CD-ul „Bega Blues Band 20 de ani” si cartea lui Johnny Bota „Bluesul si Jazzul in Banat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.