Membru al clanului ţigănesc „Diamant”, reţinut de DIICOT pentru trafic de persoane...

Membru al clanului ţigănesc „Diamant”, reţinut de DIICOT pentru trafic de persoane UPDATE Decizia instanţei

0
DISTRIBUIȚI

clan diamant 1

Poliţiştii de la „Crimă Organizată” din Timişoara au continuat investigaţiile în dosarul în care sunt cercetaţi mai mulţi membri ai clanului ţigănesc condus de Novacovici Trifu, zis „Diamant” pentru trafic de persoane. Vila în care locuia Novacovici Trifu, zis „Diamant”, a fost pusă sub sechestru săptămâna trecută, într-o acțiune fără precedent a procurorilor DIICOT Timișoara și a polițiștilor de la „Crimă Organizată”. Anchetatorii au stabilit că membrii clanului țigănesc au racolat mai multe persoane cărora le-au promis locuri de muncă bine plătite la firma lor de intermedieri auto din Germania. Când oamenii ajungeau acolo, erau obligați să încalce legislația germană privind vânzările de mașini.


“Săgețile” erau obligate să împrăștie diverse anunțuri legate de intermedieri de mașini, iar când găseau un client, membrii clanului Diamant reușeau să-l păcălească pe neamț, spunându-i că mașina este “varză” și oferindu-i un preț de nimic, lăsând să se înțeleagă că ar putea anunța poliția, pentru că vrea să-și vândă mașina încălcând legislația în vigoare în Germania. Ulterior, mașinile erau vândute la prețul real. În cazul în care cei racolați refuzau să mai asculte ordinele, erau amenințai și bătuți de membrii grupării. Aceste “business-uri” le-au adus sume importante de bani. Numai în urma unei acțiuni a poliției germane fiind confiscate luna trecută de la unul dintre membrii clanului peste 13.000 de euro.

Astăzi, au fost ridicaţi pentru audieri doi dintre ginerii lui „Diamant” – Crăciun Gabriel şi Stancu Ioan. Aceştia au negat acuzaţiile aduse de anchetatori, susţinând că nu au comis nici o ilegalitate. În urma audierilor, procurorul DIICOT a decis punerea sub acuzare a lui Gabriel Crăciun şi reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Acesta a şi fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalulului Timiş sub acuzaţiile de aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Tribunalul Timiş a respins cererea de arestare preventivă a lui Gabriel Crăciun, procurorul declarând recurs la decizie, care va fi judecat în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.