Milionarul de Top 300 Liviu Jîtea a fost arestat în dosarul contrabandei...

Milionarul de Top 300 Liviu Jîtea a fost arestat în dosarul contrabandei cu alcool

1
DISTRIBUIȚI

catuse

Omul de afaceri Liviu Jitea şi alte şapte persoane au fost arestaţi preventiv, astăzi, de Tribunalul Galaţi, în dosarul de contrabandă cu alcool cu un prejudiciu de opt milioane de euro, informează Mediafax. Procurorii DIICOT au propus arestarea preventivă a lui Alexandru Bortoş, Lucian Datcu, Mircea Liviu Jitea, Raluca Milea Florenţa Mona Ionescu, Neculai Bica, Mihai Viorel Tucan, Valentina Tucan, Ciprian Neagu, Nicuţa Robu, Antoaneta Iuliana Georgian, Stoica Cristea, Decebal Vasile Taranciuc, Dănuţ Panciu, Marian Guţan, Marian Cătălin Irimia, Costica Creiţă, Ionuţ Marianov Grăjdeanu. Ulterior, magistraţii Tribunalului Galaţi au emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru Liviu Jitea şi alte şapte persoane, iar procurorii au făcut recurs la decizia instanţei.

Ieri, omul de afaceri Liviu Jitea, liderul grupării de contrabandă cu alcool, şi alte 17 persoane au fost reţinuţi de procurorii gălăţeni. Procurorii şi poliţiştii au făcut, vineri, 59 de percheziţii în Vrancea, Galaţi şi Brăila, la persoane suspectate că prin contrabandă cu alcool au produs un prejudiciu estimat la opt milioane de euro.

Percheziţiile au avut loc la sedile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată constituită în iulie 2011, care se ocupa cu activităţi ilicite în domeniul producţiei, transportului şi comercializării alcoolului cu concentraţie de 95 -96 de grade, potrivit Poliţiei Române.


Potrivit anchetatorilor, liderul acestei grupări era omul de afaceri Mircea Liviu Jitea. Suspecții sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantităţi de alcool sau distilate necontorizate şi evaziune fiscală în formă continuată.

În timpul descinderilor de vineri, au fost găsite importante sume de bani, respectiv aproximativ un miliard de lei vechi, 16.100 de litri de alcool, butoaie cu vin, instalaţii artizanale de fabricat băuturi alcoolice, dopuri, peturi, evidenţe contabile duble, documente. Polițiștii au confiscat un kilogram de bijuterii din aur, ceasuri de lux, două camioane şi şase mașini de lux. În timpul acţiunii a fost depistată o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool fără documente legale. De asemenea, în urma percheziţiilor au fost găsiţi 16.000 de litri de alcool.

Liviu Jitea este considerat cel mai bogat om de afaceri din Vrancea, al cărui nume figurează în Top 300 Capital, cu o avere estimată la 56-58 de milioane de euro. El este acţionar majoritar la societăţile Trust LF SA, SC Vranlact SA şi Vinexport SA, toate cu sediul în Focşani. Trust LF este societate producătoare de băuturi spirtoase, iar Vinexport produce vinuri. Liviu Jitea nu are calitatea de administrator la niciuna dintre firme, afacerile fiind conduse de directori. SC Vranlact SA produce brânzeturi şi lactate. În firmele omului de afaceri Liviu Jitea lucrează peste 300 de persoane, conform unor surse locale.

1 COMENTARIU

  1. Urmeaza 300 de someri? E fapta cu violenta? De sechestre si confiscari nu au auzit anchetatorii? Era suficienta o interdictie de a parasii tara,si confiscari. De ce sa stea la arest pe banii nostrii? Cred ca o schimbare de lege ar fi binevenita. Ochi pt ochi,si dinte pt dinte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.