Ministru olandez: România şi Bulgaria nu vor adera la zona Schengen până...

Ministru olandez: România şi Bulgaria nu vor adera la zona Schengen până în decembrie

1
DISTRIBUIȚI

schengen

O decizie privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen nu va fi luată înainte de luna decembrie, întrucât guvernul olandez aşteaptă publicarea raportului Comisiei Europene (CE) din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), a declarat astăzi ministrul olandez pentru securitate şi justiţie, Fred Teeven, la sosirea la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), la Bruxelles, potrivit Agerpres. „Astăzi nu va fi nicio decizie, este doar o informare, vom avea o nouă sesiune în decembrie, ştiţi poziţia noastră, două rapoarte MCV consecutive trebuie să fie pozitive, aceasta este poziţia guvernului olandez”, a declarat Fred Teeven presei.


Întrebat ce progrese aşteaptă în combaterea corupţiei în cele două ţări pentru ca Olanda să-şi schimbe poziţia privind aderarea lor la zona de liberă circulaţie, ministrul olandez a spus că „trebuie să fie două rapoarte pozitive la rând, în acest moment nu este cazul, vom vedea care este situaţia în decembrie”.
Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen figurează pe agenda reuniunii de astăzi a Consiliului (JAI) ca discuţie privind aplicarea integrală a prevederilor acquis-ului Schengen. Proiectul anterior al ordinii de zi prevedea o decizie, dar acesta a fost modificat miercuri, după ce a devenit evident că nu există un consens în rândul statelor membre privind o eventuală extindere a spaţiului de liberă circulaţie.

Conform unui comunicat al Consiliului UE privind subiectele de pe agenda reuniunii JAI de astăzi, “consiliul va avea o discuţie privind aplicarea integrală a prevederilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.