Ministrul Culturii, despre democrația din România: „E mai bine ca în Jamaica,...

Ministrul Culturii, despre democrația din România: „E mai bine ca în Jamaica, dar mult mai rău decât în Finlanda”

0
DISTRIBUIȚI
ministrul culturii04
Daniel Barbu. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Daniel Barbu, ministrul Culturii, se află într-o vizită de două zile la Timişoara, atât în calitate de ministru, dar şi în calitate de membru PNL pentru a discuta cu colegii din partid despre posibilitatea creării unui Muzeu al Comunismului şi al Revoluţiei, promisiune pe care senatorul Ben-Oni Ardelean s-a angajat că o va duce la bun sfârşit în timpul campaniei electorale. Potrivit lui Daniel Barbu, în Timişoara nu se va construi o nouă clădire, ci Memorialul Revoluţiei „va fi updatat, nu e vorba de alt muzeu. Clădirea în care se află Memorialul Revoluţiei este a ministerului, care îl şi finanţează. Am venit să reflectăm la crearea acestui muzeu, avem infrastructură, avem o parte din patrimoniu şi nu după o perioadă lungă, ci relativ repede vom crea acest muzeu de care cred că oraşul are nevoie”.

I-a adormit pe universitari

Astăzi, ministrul Culturii a fost invitat de către reprezentanţii Universităţii de Vest să susţină o conferinţă cu tema „Cultura politică şi cultura politicii: pentru o estetică a spaţiului public” în Aula Magna.


Daniel Barbu este de părere că, în acest moment, în România „sunt alegeri relativ corecte şi libere, în ciuda a ceea ce s-a presupus. Este o democraţie fără calităţi, este mai bine decât în Jamaica, unde instituţiile publice nu au priză la populaţie, rata infracţionalităţii este crescută, dar mult mai rău decât în Finlanda, unde există o democraţie de calitate şi toate instituţiile sunt respectate”. Discursul ministrului Culturii nu le-a prea atras atenţia lui Beni-Oni Ardelean sau rectorului Marilen Pirtea, care au preferat să-și butoneze telefoanele mobile, iar Ioan Talpoş, fostul rector al instituţiei, era cât pe ce să adoarmă.

Mici tensiuni, cu mici amenințări

La finalul acţiunii de la Universitatea de Vest, Adina Maria Murgilă, reprezentantul Ligii Bănăţene, i-a adresat o întrebare ministrului Culturii cu privire la o lege prin care zona de protecţie a monumentelor istorice nu ar mai fi de 200 de metri, cu referire la Casa Muhle, dar acesta a refuzat să-i ofere un răspuns clar, pentru că „voi discuta despre acest subiect mâine”, iar rectorul Pirtea a avertizat-o „că dacă nu încetaţi vă vom lua microfonul, discursul dumneavoastră durează mai mult decât al ministrului”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.