Ministrul Culturii dispus să ceară exproprierea Casei Muhle. Vezi ce aşteaptă de...

Ministrul Culturii dispus să ceară exproprierea Casei Muhle. Vezi ce aşteaptă de la societatea civilă

3
DISTRIBUIȚI

casa muhle 3

A doua veste bună cu privire la Casa Muhle de la nivel central după ce la începutul acestei luni primăria Timişoara anunţa că a fost aprobată ordonanţa prin care proprietarii clădirii erau obligaţi să o acopere. Astăzi, ministrul Culturii, Daniel Barbu, prezent la sediul PNL Timiş pentru a susţine o conferinţă de presă  a declarat  „colegii prieteni de aici din Timişoara m-au ajutat să înţeleg mai bine despre ce este vorba. Tot sit-ul este protejat din categoria B. Personalitatea lui Wilhelm Muhle este important să fie păstrată în Timişoara dat fiind că această casă a devenit pe bună dreptate grija unor organizaţii civice sau grija cetăţenilor care nu sunt în nicio organizaţie.  Sigur că, potrivit legii, ministerul ar putea, eu sunt fără rezerve gata să mă angajez într-o operaţiune de expropriere în interes public în repectivul loc, la care dă dreptul Legea 422.


Îmi revine şi sarcina de a rescrie legea sper ca într-o lună să propunem ministerului unul din cadrele care să faciliteze intervenţia publică în astfel de cazuri.  Aş fi profund recunoscător cetăţenilor Timişoarei organzaţi în ONG-uri să ducă mai departe implicarea lor civică şi să ne prezinte mie şi primarului un proiect. Casa e aproape demolată, să o refacem ar fi foarte scump, nu prea vedem cum poate fi făcut ceva. Apelăm la creativitatea cetăţenilor. Îi rugăm să ne ajute, să ne dea cheia. Am fi recunoscutori. Vorbesc în numele meu dacă aş putea primi un proiect civic cu o casă care e aproape descompusă, s-ar putea face acest tip de lucruri.  Vom face acest efort, dar, ştiţi, am vrea să ne fie limpede de ce îl facem”. Primarul Nicolae Robu a intervenit şi el în discuţie şi a acuzat că el bănuieşte că proprietarii au fost  învăţaţi de specialişti cum să distrugă structura de rezistenţă a clădirii pentru ca la o expertiză specializată să se constate că este necesară reconstrucţia şi nu e de ajuns o renovare.  Robu  s-a plâns de faptul că ţiganii au pus stăpânire pe clădiri importante din oraş cu sprijinul unui grup de interese.

3 COMENTARII

  1. haideti d-nule Robu sa vedem care este acest grup de interese, cine face parte din el, vorbiti doar la modul general…..haideti sa-i descoperim si sa fie sanctionati exemplar,. in cel mai drastic mod posibil. De mai multe ori v-am auzit ca ati facut aceasta afirmatie, dar ce demersuri faceti pt a demasca acest grup de interese care sigur isi are radacini in „ograda” dvs

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.