Promisiunea ministrului delegat pentru Învăţământul superior care i-a bucurat pe universitarii timișoreni

Promisiunea ministrului delegat pentru Învăţământul superior care i-a bucurat pe universitarii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

costoiu01_resize

Reprezentanţii celor patru universităţi de stat din Timişoara s-au plâns ministrului delegat pentru Învăţământul Superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, care se află în aceste zile la Timişoara, că nu au reuşit să îşi primească rambursările pentru programele universitare finanţate din fondurile europene. Mihnea Costoiu a dat asigurări, astăzi, în cadrul unei întâlniri la Prefectura Timiş, că până la sfârşitul lunii aprilie toate aceste sume vor fi achitate.


„Primele sume de bani au ajuns la Timişoara, iar universităţile s-au declarat satisfăcute. Investiţiile prin programale finanţate de Uniunea Europeană se ridică la milioane de lei, dar universităţile îşi vor primi banii înapoi”, a spus ministrul.

Acesta se află într-o vizită de două zile la Timişoara, perioadă în care s-a întâlnit cu conducerea celor patru universităţi de stat pentru a afla cu ce probleme se confruntă şi cum pot fi soluţionate, dar a avut întâlniri şi cu studenţii. Reprezentanţii universităţilor s-au plâns de modul în care s-a realizat ierarhizarea instituţiilor şi a programelor de studii, pe motiv că această clasificare nu a fost făcută cu transparenţă. Referitor la rolul regional al universităţilor, ministrul Costoiu spune că trebuie să se ţină cont de „angajabilitatea studenţilor, câţi sunt integraţi pe piaţa forţei de muncă în domeniul în care au studiat, conducerea universităţilor trebuie să aibă discuţii cu angajatorii şi trebuie căutate care sunt cele mai performante universităţi”. Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara nu au ratat ocazia de a solicita demararea unui proiect prin care să fie realizat un cămin studenţesc, iar Mihnea Costoiu i-a încurajat să vină cu un proiect în acest sens care să fie aprobat de către Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.