Modelul ACS Poli, şi la handbal: Robu decide să mai investească și...

Modelul ACS Poli, şi la handbal: Robu decide să mai investească și mai mulți bani publici într-un club cu „brandul” Universităţii Politehnica

0
DISTRIBUIȚI

handbal csupoli02

Din sezonul viitor, echipa de handbal masculin CSU Poli își va modifica statutul și va fi organizată sub formă de ONG în care Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor fi părți asociate. Clubul de handbal este în prezent club universitar, dar din sezonul viitor nu va mai putea funcționa astfel, odată cu înființarea Ligii Profesioniste de Handbal.

Handbalul românesc va avea din acest an o Ligă Profesionistă după modelul din fotbal.


De aceea, din toamnă, toate cluburile de prima ligă cu statut de club universitar vor trebui să își modifice statutul, deoarece Liga nu le va mai permite să își desfășoare astfel activitatea. Pentru clubul de handbal masculin din Timișoara soluția găsită a fost să devină ONG în care Consiliul Local și Consiliul Județean vor fi asociați. Primarul Nicolae Robu a explicat că asocierea se va face pentru ca echipa să aibă performanțe mai bune. ”Am văzut că această organizare a activităţii sportive de performanţă de tip organizație non-guvernamentală la care asociaţi sunt CL şi, de la caz la caz, CJ şi alte instituţii, UPT în speţă, UVT şi câte un investitor privat este una foarte funcțională şi de aceea dorim să o extindem. Se pregăteşte contractul de asociere a CL cu CJT şi cu UPT pentru crearea unei asoicaţii după modelul folosit la fotbal şi la baschet pentru organizarea activităţii de handbal de performanaţă masculin. Vom stabili contribuţiile financiare ale părţilor care vor fi date sub formă de cotizație, aşa cum se întâmplă şi la fobtbal. Sperăm că prin această nouă organizare handbalul timişorean să obţină retultate mai bune, să devină ceea ce a fost cun ani în urmă”, a declarat primarul Nicolae Robu. În 1991, Poli câștiga ultimul titlu de campioană la handbal masculin. Acum, echipa se află pe locul 6. De menționat că spre deosebire de ACS Poli și BC Timișoara, echipa de handbal este finanțată într-o proporție semnificativă și de sponsori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.