Noua Skoda Octavia i-a vrăjit pe timișoreni (P)

Noua Skoda Octavia i-a vrăjit pe timișoreni (P)

0
DISTRIBUIȚI

 IMG_0006

Skoda Octavia 3 a fost lansată oficial, în prezenţa a zeci de pasionaţi de maşini, dar şi invitaţi speciali, ieri, la Porsche Timişoara, pe Calea Lugojului, nr. 135. Pe lângă modelul care şi-a dezvăluit caracteristicile impresionante în faţa vizitatorilor, organizatorii le-au oferit participanţilor o experienţă completă marca Skoda: un test drive cu infuzie de adrenalină, alături de celebrul pilot de raliuri Florin Staici, iar la sfârşit participanţii au primit câte o fotografie din partea celor de la Sinpro Foto-Video.

Florin Staici le-a demonstrat tuturor celor interesaţi să simtă spiritul noii Skoda Octavia, cu motor de 1,2 litri si 105 CP, că această maşină are personalitate de sportiv-vedetă. Pilotul a testat limitele maşinii în parcarea de la Porshce, unde a fost amenajat un adevărat circuit. În opinia lui Staici, Skoda Octavia întruneşte toate calităţile unei maşini moderne, adaptată la nevoile şoferului mileniului al treilea: siguranţă, putere, viteză şi consum mic.

Oricine a încercat deja acest model a fost cu siguranţă impresionat de modul în care noua Skoda a devenit mai spaţioasă, îmbunătăţindu-şi funcţionalitatea.


Ampatamentul a crescut cu peste 10 cm, un beneficiu pentru spaţiul rezervat locurilor din spate.  De altfel, tendinţa spre confort a constructorului ceh atinge un nivel superior cu acest model. Design-ul întăreşte imaginea rafinată a acestui automobil, iar raportul preţ-calitate este specific maşinilor Skoda.

Şi veştile bune nu se opresc aici. Cu o lungime de 1.782 mm, maşina a pierdut în greutate, iar emisiile de CO2 au ajuns la 89g/km, iar consumul a scazut cu 23%, ajungand la numai 3,4 litri/100 km, pentru propulsorul turbodiesel Green Line.

Sistemele de siguranţă ale celei de a treia generaţii Skoda Octavia impresionează prin inovaţie, la fel ca restul caracteristicilor: Front Assistat, funcţia de frânare de urgenta, Lane Assistant, care menţine traiectoria aleasă, sistemul de frânare automată Multicollision-Braking, acţionarea automată a frânelor în cazul unui accident, Crew Protect Asisstant sau Driver Activity Assistant, detectarea nivelului de oboseală a soferului. Skoda Octavia 3 înregistrează şi o premieră. Pentru prima data, constructorul Skoda foloseşte este dotat cu Adaptive Cruise Assostant, un sistem care menţine automat distanţa prestabilită faţă de maşina din faţă. Noul Intelligent Light Assistant comutează în mod automat între luminile de drum şi cele de întalnire, iar sistemul Automatic Parking Assistant face ca modelul Octavia să intre şi să iasă mai uşor din parcare.

Şi ultima, însă nu cea din urmă, noutate a modelului o reprezintă trapa panoramică, ce are funcţii de glisare şi rabatare, un plafon panoramic transparent, care le oferă celor care trăiesc experienţa noului Skoda Octavia 3, alături de celelalte caracteristici ale maşinii, o nouă viziune asupra călătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.