100 de kilograme de explozibil, lăsate fără pază o noapte întreagă. Ce...

100 de kilograme de explozibil, lăsate fără pază o noapte întreagă. Ce sancţiune au primit vinovaţii

0
DISTRIBUIȚI

explozie-la-preparatia-petrila1362488572

Explozia controlată de la Petrila, din urmă cu două zile, în timpul căreia a fost pusă la pământ vechea fabrică de cărbune, nu s-a lăsat fără victime.


Firma timișoreană SC West OGST Impex SRL Timișoara, care s-a ocupat de aceatsă acțiune, a fost amendată de Biroul de Exploziv, Arme și Muniții Petrila, cu 5.000 de lei, pentru că a lăsat 100 de kilograme de explozibil peste noapte, într-o clădire, fără pază. Polițiștii spun că detonarea ar fi trebut să aibă loc cu o zi înainte, însă aceasta s-a amânat. Asta, pentru că specialiștilor le-a luat mai mult decât se preconiza pentru a intinde firele prin pereți și a plasa materialele. Astfel că reprezentanții firmei au lăsat cele 100 de kilograme de explozibil peste noapte, fără să angajeze vreo firmă de pază. Așa că polițiștii și jandarmii au păzit explozibilul toată noaptea, înainte de explozie, de teama hoților de fier vechi care mișună prin zonă. Contactați de PRESSALERT.RO, reprezentanții firmei SC West OGST Impex au refuzat categoric să facă orice fel de comentarii în legătură cu amenda încasată.

Una dintre cele mai vechi preparaţii de cărbune din Valea Jiului a fost aruncată în aer, în 5 martie, pentru dărâmarea uzinei folosindu-se o cantitate impresionantă de materiale explozive. „În anul 1927 a fost pusă în funcţiune prima uzină de preparare. Din ea se mai păstrează azi două turnuri de apă. În 1927, aici era a doua mare uzină de preparare din lume cu o capacitate de 320 t huilă pe oră. În 2003 s-a renunţat la prepararea cărbunelui. Uzina de preparare era un poluant al Jiului”, a declarat Constantin Jujan, directorul minei Petrila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.