Orașul Sfântu Gheorghe va candida, în numele Ţinutului Secuiesc, pentru Capitala Culturală...

Orașul Sfântu Gheorghe va candida, în numele Ţinutului Secuiesc, pentru Capitala Culturală Europeană

1
DISTRIBUIȚI

sf-gheorghe

Municipiul Sfântu Gheorghe îşi va depune, în numele regiunii Ţinutul Secuiesc, candidatura pentru a deveni Capitala Culturală Europeană în 2021, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, primarul Antal Arpad, potrivit Mediafax. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a spus că există o regulă, în sensul că pentru fiecare an este stabilit ce ţări pot candida pentru a deveni Capitala Culturală Europeană, iar în 2021 va fi rândul României şi Greciei.

„Proiectul va fi depus de municipiul Sfântu Gheorghe, dar de câţiva ani este posibil ca aceste candidaturi să fie depuse de un oraş, dar în numele unei regiuni, şi atunci noi o vom face în numele regiunii Ţinutul Secuiesc.


Avem parteneri în acest proiect consiliile judeţene din Covasna şi Harghita, primăriile din Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Sovata şi Gheorgheni, deci, practic, este proiectul unei regiuni”, a spus edilul. Antal a precizat că iniţiatorii vor să atragă în acest proiect, prin asociaţii neguvernamentale, atât comunitatea românească, cât şi cea romă pentru a arăta cultura fiecăreia separat, dar şi cea comună în această regiune. Primarul consideră că sunt şanse reale ca proiectul pe care îl va depune Sfântu Gheorghe să fie cel câştigător deoarece, cel puţin până acum, este singurul oraş care vrea să candideze în numele unei regiuni.

„Este foarte important pentru noi. Chiar în aceste dispute politice oarbe, putem să arătăm că în timp ce unii încă sunt preocupaţi de a număra steagurile pe primăriile din Ţinutul Secuiesc, noi o să ducem regiunea într-o competiţie europeană. Trebuie să fim întotdeauna cu doi paşi înainte pentru că această regiune există, indiferent că unii o recunosc sau nu, şi cred că este extrem de important să plasăm pe harta Europei regiunea Ţinutul Secuiesc şi din punctul de vedere al culturii”, a afirmat Antal.

 

1 COMENTARIU

  1. am vazut ca si timisoara candideaza, dar n-am vazut nici un primar din timis sa sustina public timisoara pt acest titlu european, de capitala europeana a culturii. timisoara=egoism, mandrie etc. Doar n-o sa ceara primarul timisoarei sprijinul resitei sau al consiliului judetean caras severin de ex. ca o sa-i cada galoanele la pletosu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.