Pedepse dure în dosarul de corupţie „şpagă pentru primarii PD-L”. Câţi bani...

Pedepse dure în dosarul de corupţie „şpagă pentru primarii PD-L”. Câţi bani trebuie să restituie fostul şef al APIA Caraş Severin şi acoliţii

7
DISTRIBUIȚI

simi anculia ghita

Tribunalul Arad a pronunţat, astăzi, sentinţa în dosarul de corupţie în care DNA i-a trimis în judecată pe şeful APIA Caraş Severin, omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde şi doi primari „grei” ai PD-L. Romică Anculia, „tartorele” de la APIA a fost trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și abuz în serviciu, iar fostul primar de la Oţelu Roşu, Iancu Simion Simi, şi cel de la Socol, Ghiţă Moldovan pentru luare de mită în formă, fals în înscrisuri sub semnătură privată și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.


De asemenea, Jurj  Tudor, administratorul mai multor societăți comerciale care au beneficiat de mai multe contracte de refacere a pajiștilor, care nu mai erau în realitate realizate, dar se încasau banii care erau împărțiți cu șeful APIA și primarii implicați, a fost trimis în judecată pentru dare mită în formă continuată, cumpărare de influență în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

În urma deliberării, Tribunalul Arad i-a găsit vinovaţi de săvârşirea tuturor infracţiunilor de care au fost acuzaţi şi  l-a comandat pe Anculia la opt ani de închisoare , pe Ghiţă Valentin la 6 ani de închisoare, iar Iancu Simion Simi la patru ani de închioare, toţi cu executare. Omul de afaceri Tudor Jurj, care şi-a recunoscut acuzaţiile aduse de procuror, a primit un an de închisoare cu suspendare şi termen de încercare de trei ani. Instanţa a dispus confiscarea sumei de 25.000 euro, echivalentul în lei, de la Anculia şi Ghiţă, de 15.000 lei de la fostul primar de la Oţelu Roşu şi a sumei de 36.609 lei de la Jurj. Senţinţa poate fi atacată cu apel în zece zile

7 COMENTARII

  1. Pentru spionaj,fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și abuz în serviciu,este acuzat samartinean cornel mircea,fost director general al S.N.Aeroport International Timisoara Traian Vuia S.A.,in perioada 10.01.2010-18.06.2012,pedeapsa va fi pe masura infractiunilor !!!

  2. De cine este acuzat? De catre actuala conducere a AIT? Sunteti procurori cumva? Chiar ma distrati voi astia mici care aveti obsesii mari si putine.

  3. Iancu Simion Simi s-a opus inchiderii de catre Boc Emil si Cseke a Spitalului Otelu-Rosu. Dreptatea care nu este facuta la timp nu-i dreptate, dreptatea sau nedreptatea trebuie sa fie aceeasi pentru toti si dreptatea trebuie sa tina cont si de conjuctura faptelor. Astfel un kamikaze nu va fi judecat ca a avariat avionul….etc, etc. Daca Spitalul Otelu Rosu s-ar fi inchis oare cati oameni ar fi murit ???

  4. Pe cand si la mafiotii de la APIA Timis? unde lucreaza familii intregi? Faur Florin director APIA Timis iar sotia consilier tot la Apia; Miclut director adjunct-sotia consilier Apia ,Ramona Brebu nasa de botez fiica lui Faur, nasa de nunta a lui Faur consilier tot la Apia Timis …si au incasat mii de euro pe terenuri nelucrate…

  5. Bucurestiul nu fura direct, ei fura prin cozile de topor. Toata puterea este la ei, acestia au si Serv Secrete si Politia, Justitia. La Bucuresti se judeca tot. De acolo se imparte si Puterea si Dreptatea. Cum apare un incomod cum se declanseaza Sistemul. Datele statistice vin tot de la Bucuresti, acolo se selecteaza esantionul. Nu este nimeni nebun sa fure asa de unul singur ! Sper ca ziaristii de aici sa inteleaga acest mic „amanunt” Caracatita este la Bucuresti asa unde a fost si acum 30 de ani si acum 50 de ani ! Curtea de Conturi a descoperit nereguli financiare si prejudicii de 10, 56 miliarde de euro in anul 2010, vreo 3 miliarde de euro in anul 2011. S-a intamplat ceva ? Nimic. Ba da ! Romania a mai „fabricat” milionari in euro. Daca mai crede cineva ca in Romania, spaga la angajare nu ajunge la un mitic printr-un sistem foarte bine pus la punct si verificat si pazit ! atunci pierdem vremea cu comentariul !

  6. Asa fratilor,datile puscarie la banditii si hotii de genul astora,pina nu ametesc . Sa muriti in puscarie javrele dracu de talhari nenorociti,lumea nare ce minca de pe o zi pe alta , iar voi furati banu public , marsh la bulau , jigodiilor !!!

  7. Ba trogloditilor de ce sa nu fure BA ca voi sunteti tampiti si nu puteti?BA tampitilor a cazut comunismul,acu e cel mai tare ala care va fraereste pa voi cretinilor si va lasa cu masa goala si cu matele cioraind de foame.Traiasca excrocii si banditii Romaniai de la Basescu pana la ultimul tigan din piata Obor
    Va este foame,sugeti unghiile de la picioare ca armata si militia e cu noi excrocii si va da voua in cap daca incercati ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.