Percheziţii într-un caz de traficare şi exploatare sexuală a unor copii în...

Percheziţii într-un caz de traficare şi exploatare sexuală a unor copii în Germania UPDATE Suspecții sunt boxeri și luptători de K1

1
DISTRIBUIȚI

mascat spate

Poliţiştii şi procurorii fac, astăzi, zece percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de minori, prostituţie şi proxenetism, după ce ar fi racolat, transportat şi exploatat sexual în Germania peste 200 de persoane, unele dintre acestea fiind minore, potrivit Mediafax. În urma percheziţiilor vor fi duse la audieri, la DIICOT, 50 de persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de minori, prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, pe relaţia România – Germania. Perchezițiile au loc în județul Dolj.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2009 – 2013, mai multe persoane din Dolj, împreună cu un cetăţean german, au racolat, transportat şi exploatat sexual în Germania, în Berlin şi localităţile limitrofe, mai multe persoane majore şi minore. Din verificările efectuate până în prezent se estimează că au fost racolate şi exploatate sexual peste 200 de persoane, unele dintre acestea fiind minore.

„În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 – 2011 de către învinuiţi a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 de dolari”, a precizat Poliţia Romnână.


Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Structura Teritorială Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de la BCCO Bucureşti şi Piteşti, SCCO Olt şi Mehedinţi. Ancheta s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi al Serviciului Român de Informaţii. În instrumentarea cauzei, anchetatorii români au cooperat cu autorităţile judiciare germane.

UPDATE Suspecții sunt sportivi, legitimați la CSM Craiova, potrivit Mediafax. Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, Florin Boboc, Marian Corneliu Şerban şi Vasilică Begiu, sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania persoane exclusiv de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani, precum şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite. În locuinţele celor trei sportivi, dar şi în alte şapte locaţii au avut loc percheziţii, potrivit DIICOT.

„Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore. În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 – 2011 de către învinuiţi, a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD”, se arată în comunicat. Învinuiţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă agravată şi trafic de minori, procurorii DIICOT cooperând, în instrumentarea cauzei, cu autorităţile judiciare germane.

 

1 COMENTARIU

  1. adica in trei ani 200 de persoane le-au adus un beneficiu de aprox 230 euri de persoana?adica de 76.66 euri/an ?..a,da….s-au scazut si cheltuielile cu persoanele respective, sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.